Wednesday, October 14, 2020

ATAS SEBAB INI SAYA DAN ANDA PERLU PILIH SHAKLEE BUSINESS PLAN UNTUK SIDE INCOME

First of all, topik hari ini adalah tentang perniagaan sampingan. Obviously, mengapa memilih Shaklee adalah sebab Syarikat Shaklee itu sendiri yang diketahui sangat stabil sejak berpuluh tahun yang lalu. Plan perniagaan dia sangat proven. Tidak seperti sesetengah perniagaan MLM ini yang lebih menguntungkan sebelah pihak sahaja atau upline sahaja. Yang biasa kedengaran selalu kan, orang bawah kerja teruk tapi orang atas goyang kaki dan dapat income.Di Shaklee adalah TIDAK. Seriusly TIDAK. Di Shaklee anda rajin anda Success.

Kemudian, Plan Perniagaan Shaklee yang menawarkan 3C's. Apa tu? 3C's ini adalah ;

CASH (13 Jenis Bonus)
CONVENTION (Melancong)
CAR (Kereta/Money)

Yang ini Akan diterangkan dalam entry akan datang. Link akan diberi disini.

Seterusnya di manakah perniagaan Shaklee ini bermula? ya dari Dr.Forest C.Shaklee. Dr.Shaklee dulu dia mengalami sakit dan pengambilan ubat hospital tidak berapa membantu kesihatan beliau. Sudahnya, beliau buat keputusan untuk tinggal di pinggir bandar dan jalani kehidupan dengan terapi alam semulajadi. Alhamdulillah beliau kembali sihat dan terhasillah multivitamin pertama iaiti Vitalize Mineral. Kemudian timbullah BasicH, Energising Soy Protein dan lain-lain. Ini sebelum Shaklee diambil alih oleh Roger Barnet.
Siapa Roger Barnet? A Millionaire lah kan kalo tak camana Shaklee dia boleh take over. Alkisahnya anak Roger Barnet ni mengalami Asthma yang kritikal la juga..Isteri Roger Barnet ni dah buat macam-macam especially dari segi pemakanan, tetapi tidak berkesan ke atas kesihatan anak sulong beliau. Jadi satu hari Isteri Roger Barnet ni menukar pencuci di rumah dia kepada Basic H. Untuk mop lantai, cuci peralatan dan macam-macam. Fortunately its work!! Dan dari situlah bermulanya.
Perbezaan Syarikat Shaklee dengan syarikat lain yang menjalankan perniagaan yang sama adalah;

1) SELAMAT ~ Lebih 10000 Ujian dilakukan ke atas produk mereka dilakukan setiap tahun. Innovasi 100 tahun. Vitalea telah dicipta 100tahun dahulu.

2) TERBUKTI ~ Lebih dari 100 ujian kajian klinikal dilakukan. Ada landmark study. Lebih 100 kertas saintifik dan 90 darinya diterbitkan dalam Jurnal Scientific yang "peer reviewed". Purata pengguna yang menggunakan produk adalah 17.6 tahun. Mempunyai 75 Penyelidik sepenuh masa. 262 ujian dibuat untuk setiap produk dan 176 ujian dibuat untuk bahan mentah.

3) BERKESAN ~ Lebih 100 pingat Emas, Perak dan Gangsa diperolehi. Ini berdasarkan pencapaian atlit-atlit yang mengkonsumsi Produk Shaklee. Pada tahun 1993 Shaklee telah merumuskan dan membekalkan AstroAde untuk Angkasawan NASA.

4) Produk sangat harmoni dengan alam semulajadi.

MISSION SHAKLEE ADALAH...

"MEMBANTU ORANG DISELURUH DUNIA MENJALANI KEHIDUPAN YANG LEBIH SIHAT DAN LEBIH BAIK, DAN KAMI MAHU ANDA MENJADI SEBAHAGIAN DARIPADANYA"


No comments:

Post a Comment