Wednesday, May 27, 2020

Slimming Tea Untuk Metabolisma, Rambut dan Kesihatan Diri

Jom cerita ada apa dengan slimming tea dari WWK...

Didalam CENSEYROSE TEA ini terdiri dari himpunan 3 jenis Herba iaitu
-Daun senna
-Cinnamon Ceylon
-Rose Buds.



Kenapa di pilih 3 jenis Herba ni?
Sebab yang dingin di campurkan dengan yang hangat, untuk seimbangkan suhu bagi semua yang mengamalkan..

Ketiga-tiga bahan tersebut ada 4 fungsi dalam 1
-Ketumbuhan
-Kesuburan
-Penghadaman
-Anti kanser.

Untuk rawatan rambut:

Censeyrose Tea ini mengandungi bahan yang alami tanpa kimia, anti ketombe, buatkan rambut cantik, tak pecah, dan tak mudah putus. 
Boleh diambil dengan cara meramas hampasnya dan disapu pada kepala atau dibuat minum harian. 

Semua maklum daun senna bersifat dingin, 
Bagus untuk rawatan sakit kepala & migrain. 

Bila seseorang sakit kepala ada 7 gelombang kepanasan..
Nak hilangkan suhu panasnya pon kena 7 kali basuhan. 
Bila panas, lumurkan dengan air senna, panas lumur lagi hinggalah 7 kali sampai sembuh.

Kalau seseorang demam berbalik semula pada sunnah nabi, guna Al-Quran bila demam. Demam menandakan percikan kecil api neraka. Nak sejuk sapukan Herba dingin atau senna di dahi senna + cuka untuk buka pintu sejuk, juga untuk buang kepanasan di badan. 

Dan juga boleh di lumurkan tea dibahagian ubun-ubun kepala. Bahagian pori rambut adalah tempat dimana paling mudah masuk ubat dan juga sangat mudah dimasuki racun. Hati-hati dengan syampu yang kita pakai bertahun-tahun.

Nampak kan Censeyrose Tea ni banyak fungsinya..
Tak semua tea yang sesuai diminum bagi pesakit kencing manis, tapi dengan gabungan herba didalam slimming tea, sangat digalakkan bagi pesakit kencing manis dimana ia dapat membantu menurunkan kadar gula didalam darah. 

Cinnamon ceylon adalah Herba terbaik untuk rawatan kencing manis.

Bagaimana nak tingkatkan lagi keberkesanan slimming tea?
Diminum dengan campurkan bersama Madu. Bila dimasukkan madu, kesannya akan menjadi 70 lipatkaliganda khasiat.

Tak buat cirit birit ke?
Selalunya slimming tea mesti buatkan cirit birit.....

Censeyrose Tea ini tak buatkan seseorang tu cirit birit tapi sebaliknya akan bantu melawaskan dan mudah berpeluh.

Bila seseorang yang nak kurus, tapi dengan ambil produk yang buatkan cirit birit hingga membuang bakteria baik dalam usus,sebabkan kehilangan banyak air, kehilangan garam dalam badan, memang boleh kurus, tapi badan akan jadi sangat lemah atau tak sihat.

Kurus yang terbaik adalah dengan cara tingkatkan metabolisma badan yang menjadikan tubuh seseorang lebih bersemangat, lebih aktif, kalori yang terbakar adalah disebabkan oleh kecerdasan pergerakan bukannya daripada tekanan oleh produk beracun yang buatkan cirit birit.

Konsep pengubatan Herba menggunakan bahan alami yang selamat tanpa kesan sampingan yang memudaratkan.. In Shaa Allah bagi mereka yang mengamalkan akan dapat perubahan tanpa buatkan badan jadi lemah sebaliknya kurus secara sihat dan berkesan ❤️

Q&A:
Kenapa minum slimming tea badan cepat berpeluh rasa hangat je sepanjang hari? 

JAWAPAN:
Bila berpeluh, tanda TOKSID dan racun keluar dari kulit. Bukan semua Herba yang ada kapasiti rawatan sampai keotak, bukan semua Herba yang boleh keluarkan peluh, bila berpeluh menandakan racun keluar.. Kulit merupakan organ terbesar dalam tubuh badan manusia,.. Bila lagi banyak berpeluh, lagi banyak racun keluar dari tubuh kita.

Racun terkeluar melalui kulit ni khazanah yang dah ramai orang tak mahu gunakan..
Ramai yang pilih untuk kurus dengan instant (cara sedut lemak, pendekkan usus dan sebagainya) 

Bagaimana cara ambilan Censeyrose Tea? 
1 uncang maxima 2 atau 3 kali rendaman... Lepas habis minum jangan terus buang, boleh buat sapu kat muka.... Kulit jadi halus, bantu kecilkan pori2, boleh hilangkan garis2 penuaan, kulit jadi pinky, whitening alami, ...Fungsi slimming tea hampir sama macam air Mawar bila disapu di wajah.

Ada Apa Dengan Angka 7 Dalam Kehidupan Kita

Kenapa kita semua digalakkan ambil Herba dengan gabungan 7 angka, 7 kali, 7 sinergi?

Ada apa dengan angka 7?
Apakah kekuatan nombor 7?

Nombor 7 adalah nombor Rahsia Allah SWT..

Allah menciptakan 7 lapis langit, 7 lapis bumi.

Allah menciptakan 7 hari dalam seminggu.. 

Ada 7 lapis isi didalam perut manusia. 

Dan banyak lagi Rahsia disebalik 7..

Di wwk ambil kekuatan angka 7 untuk menguatkan sesuatu Herba, bukan sebab kemahiran kita, tapi mengikut sunnatullah pada angka 7.

Sabun param 7 herba gunakan gabungan 7 jenis Herba. 

Majun Afiat menghimpunkan 7 jenis Herba dari tanah Arab. 

Dan beberapa produk lain yang kita gunakan 7 gabungan untuk menguatkan sinergi dan semoga yang memakai dan menjual peroleh keberkatan.

Dalam hidupan kita perlukan makanan dan air untuk terus hidup. Tapi itu belum menjamin kesihatan yang berpanjangan. Air dan makanan itu hanyalah untuk menjamin kelangsungan hidup je.

Oleh sebab tu, dalam Islam kita disuruh ambil makanan2 dan minuman yang bernutrisi, yang baik dan berkhasiat. Ia juga disebut sebagai makanan yang 'toiyyib'.

Tulang akan rapuh bila tidak cukup kalsium dan vitamin D.
Gusi akan berdarah bila tidak cukup vitamin C.
Darah tidak dapat menghantar oksigen keseluruh tisu kerana tidak cukup zat besi.

Dan banyak lagi keperluan makanan yang bernutrisi ini. Oleh tu kita kena ada tambahan makanan yang bernutrisi untuk jaga kesihatan,jaga kecerdasan badan kita dan dapatkan kehidupan yang lebih baik. 

Nak sihat bukan saja tentang apa yang kita makan, tapi bila kita harus makan, bagaimana kita makan, berapa kerap kita makan, dan sejauh mana kita letakkan rasa yakin Allah yang maha menyembuhkan. 

Kita berbalik kepada fitrah kehidupan kita. Islam sudah ajar semua tu.

Untuk berniaga sekadar dapat duit banyak lagi yang kita boleh buat kita dapat diluar sana, tapi berniaga sambil sebar kebaikan dan manfaat, itulah permata yang di cari. 💎

Saturday, May 9, 2020

ILMU ASAS BERKAITAN HERBA DARI FOUNDER WARISAN WAK KAYAH

*BELAJAR ILMU ASAS HERBA*

1. Kekuatan sesuatu herba terletak kepada kedudukan bumi dimana ianya tumbuh. Biasanya herba yang tumbuh di kawasan yang tinggi lebih kuat kesannya (khasiatnya) dalam perawatan. 

2. Kita boleh nampak pada pandangan kasar atau melalui pandangan dari sudut halus herba tersebut berbentuk seperti apa kerana ubatnya adalah untuk organ yang menyerupainya.

3. Lihat pula warna herbanya kerana warna juga menunjukkan tujuan perubatan tumbuhan tersebut.

4. Lihat pula kesakitan seseorang di mana tempatnya kerana herba ubatan untuk penyakit tersebut juga ada ditempat itu.

5. Herba itu membawa kita tadabbur pada penciptaan Allah yang maha besar. Allah datangkan penyakit  Allah juga yang mendatangkan ubatnya.

KENAPA TUBUH BADAN KITA PERLUKAN HERBA DALAM SEHARIAN? 

1-Self healing
Bertindak untuk merawat tubuh.

2-Self protection
Bertindak untuk melindungi tubuh dari sebarang Jangkitan.

3-Self cleansing
Bertindak untuk membersihkan tubuh melalui kaedah detox yg berasal dari dalaman @ luaran.

Ketiga Proses Ni berjalan serentak & sekiranya salah satu daripada fungsi diatas gagal  berfungsi maka penyakitpun Akan bermula.

Oleh sebab tu,tubuh perlukan satu kekuatan yg dipanggil 'TENAGA' bagi menggerakkan semua fungsi tersebut.
 
Tenaga tu berasal daripada perpindahan tenaga suria yg disimpan didalam tumbuh-tumbuhan hijau .Dengan sebab itulah maka badan kita perlukan Herba dalam kehidupan seharian..

Dan sebab itulah wwk pertahankan produk berasaskan herba kerana banyak lagi Rahsia disebalik Herba yang Allah titipkan pada kita manusia. Gunakan sebaiknya. 

Anis Zarin
- Warisan Wak Kayah -
- Back to Herbs -

Wednesday, May 6, 2020

Cara Mudah Rawat Tekanan, Keletihan Dan Sakit Kepala

Cara Buat Terapi Mandi Ais Guna 4 Bahan Untuk Rawat Stres, Elak Sakit Kepala & Penat Badan!

Hanya guna bahan dapur jerr simple!

✔️Air 1 baldi
✔️Garam Kasar (seeloknya garam bukit @ GARAM ROSSY HIMALAYA by WWK)
✔️Ais
✔️Asam limau nipis/purut
✔️Minyak Aromaterapi (jika ada )

Caranya:
1. Sediakan 1 baldi air paip (kalau tambah air kolah masjid lagi bagus)
2. Masukkan garam, ais ketul, perahan asam limau dan kacau biar ia sebati.
3. Baca Al Fatihah 7x
– Bismillah5 7x (boleh cari kat google)
– Al Ikhlas 7x
– Selawat 3x
4. Angkat baldi letak dalam bilik air, boleh mula siram dari kaki perlahan lahan naik ke atas sampai kepala dan lebih kan di belakang tengkuk. Kalau nak berendam pun boleh.
5. Dah siap kalau boleh jangan lap air tu. Biar ia kering sendiri kat badan ok.
Selalu Mek Ten buat mandi dan bersabun dulu macam biasa. Dah siap baru lah mandi ais ni.
Jom cuba dan rasainya sendiri di rumah! In shaa Allah pasti lebih segar dan bertenaga lepas ni 😊

P/s: Kalau buat sekali tak jadi, buat la lagi 3, 5 atau 7 hari secara berturut turut.

Antara kebaikannya:
✔️Boleh kuruskan badan
✔️Menaikkan seri wajah
✔️Rawatan kecantikan kulit paling berkesan
✔️Menghasilkan aura positif
✔️Kuatkan imunisasi & antibodi badan
✔️Kuatkan tulang
✔️Menghilangkan bisa & angin dalam badan
✔️In Shaa Allah dapat jauhkan dari benda halus
✔️Menenangkan jiwa
✔️Merawat penyakit jiwa (stres/kesedihan/ketakutan/panas baran)

Kredit: MASKULIN
=========================
Haaa atas tadi tu info dari MASKULIN tentang mandi ais ni dan ramai je di antara kita ni yanb amalkan kan. Kakna nak tambah sikitla pengalaman mandi ais ni kan. 

Mandi ais ni sekaligus bantu untuk kuatkan tulang... Sebulan sekali amalkan mandi ais,tapi sebaiknya minta tlg org lain mandikan sebaiknya suami/isteri lah kan. Tapi kalo tak boleh pun tak mengapa.andi je la sendiri kan. 

Stepnya siram dari hujung jari kaki sexara perlahan-lahan bawak sampailah ke pinggang, time tu mesti tengah menggigil habis.. Perlahan-lahan siram lagi sampailah ke kepala, bila nak sampai kepala rasa segala beban ada kat kepala, sakit sangat2, kemudian siram kepala siram sampai habis aisnya. 

Dah selesai, 
duduk dulu 10 minit, barulah bangun. Time tu rasa badan Masyaa Allah tak tahu nak cerita. Tidur nyaman!!  Esok bangun rasa best!! Rasa tenang!! Rasa ringan sangat-sangat badan.

SELAMAT MENCUBA... Oh ya kalau nak ada boleh lah tambahkan dengan sedikit bacaan dan niat yang baik. 

Tuesday, May 5, 2020

OMEGA GUARD

Omega Guard diringkaskan cerita dia macam bantuan untuk anda yang mahu menghilangkan lemak lama yang terperap selain menurunkan paras kolestrol dalam badan. Selain itu ada banyak lagi tugasan Omega Guard ni. Antaranya, ia mengandungi EPA, DHA, AA, ALA dan lain-lain untuk membantu perkembangan otak.