Thursday, April 2, 2020

DUA KEBAIKAN PALING KETARA DENGAN MENGAMALKAN SET PENYUSUAN INI

Love sangat dengan set penyusuan ini. Ada 7 item dan anda boleh pilih ikut kemampuan samada mahu yang fullset/premium atau set basic. My suggestion, jika ada bajet boleh amik semua item tapi jika masih ragu..boleh juga amik yang basic dulu. Sebelum Kakna cerita tentang setiap botol supplement ni, Kakna nak share dulu dua kebaikan tu.

tips banyak susu

.
Memandangkan dulu Kakna pengguna tegar Set Penyusuan ini, jadi kiranya dua kenaikan utama ini adalah hasil dari pengalaman Kakna sndiri semasa menyusukan anak no.3 dan no.4. Semasa anak no.1 dulu Kakna failed menyusukan dia, anak no.2 dah start belajar tapi belum kenal Set Penyusuan ni, so badan letih, emosi terganggu malah masa preggy anak no.3 pulak ada masalah gigi (calcium problem la kan). Selepas melahirkan anak no.3, susu sangatlah sikit sedangkan dari preggy lagi dah berazam nak fully breastfeed anak.
.
Macam-macam cara buat hinggalah search di google dan terjumpa Set Penyusuan ini. Pejam mata dan beli yang basic dulu sebab nak cuba kan samada serasi atau tidak. Bila sudah amalkan dalam sebulan dah mula nampak.

* Dari segi produktiviti susu tu sendiri nampak jelas penambahan. Pernah try buat ujian sendiri, 1hari tidak ambil Set Basic Penyusuan tu, hasil susu tu tidak pekat dan hari yang amik set tu susu pekat macam biasa. Maaf tidak ada gambar sebab masa tu tak terfikir pun nak sharing dengan awak semua. Dari segi kuantiti pulak memang ohsem. Kakna dulu berkerja 8.30am to 5.30pm. Jadi waktu untuk pump memang dah setting. Alhamdulillah walaupun bos Kakna lelaki tapi he is very understanding. Kalo dia nak bagi Kakna tugasan, and dia tau Kakna sedang memerah susu, dia just left the dokumen atas meja and pesan kat assistant Kakna. Memorable sebab ia termasuk dalam my breastfeeding journey.

*Dari segi tenaga dan emosi, alhamdulillah. Mungkin sebab kebaikan BComplex tu untuk saraf kita dan Multivitamin Vitalea dia sangat berkesan untuk Kakna. Dah jarang emosi dengan anak-anak, balik keja atau nak bangun pagi pergi kerja pun tiada masalah lesu atau terlalu penat. Kerja kan, penat itu biasa tapi bila badan letih jadikan penat tu berganda-ganda sekalilah dengan emosi pun jadi terganggu. Dan Vitamin C tu sangat membantu juga untuk sistem imun dan salur darah kita. Bila badan sihat kulit juga jadi elok tau, tidaklah kusam mata panda kan.
.
Okay now Kakna nak cerita tentang setiap botol ni pula. Kebaikan dia yang boleh membantu selesaikan masalah penyusuan kita tu. Duduk sandar ke kerusi dan fikir dulu masalah penyusuan tu di part mana okay.
.


breastfeeding



SET PENYUSUAN MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH SUSU
.
Alfalfa
=====
Membantu mengurangkan angin dalam badan. Angin yang berkumpul mungkin akan menjadi faktor perjalanan darah di badan tidak lancar. Alfalfa juga adalah salah satu milkbooster. Wanita yang mengalami keputihan, selain bertangas boleh juga mengambil alfalfa untuk membantu mengurangkan masalah keputihan. Alfalfa Shaklee dihasilkan hanya dari dedaunan nya sahaja bagi memastikan ianya selamat diambil dalam jangkamasa panjang.
.
Ostematrix
========
Adalah Kalsium. Pengambilan kalsium dapat membantu masalah lenguh-lenguh badan, masalah sakit pinggang selain sumber Kalsium bagi badan. Kekurangan kalsium boleh mengakibatkan masalah tulang rapuh, gigi dan gusi tidak sihat. Sumber Kalsium, Magnesium, Boron, Vitamin D, Kuprum dan Mangan yang sangat penting bagi menghasilkan tulang dan gigi yang sihat.
.
ESP
===
Nama betul dia Energizing Soy Protein. Kandungan dia adalah soya. Berperisa Vanilla. Ini kena bancuh dengan air biasa..nak tambah ais pon boleh. Nak tambah perisa orange ke ribena ke pon boleh. Membantu menggalakkan penghasilan susu ibu. Susu jadi lebih pekat berbanding semasa tidak mengambil ESP. Mengandungi 9asid amino perlu yang badan kita tidak dapat hasilkan. Ia juga mengandungi Indeks Glisemik yang rendah.
.
Vitamin C
=======
As we knew kan ia membantu meningkatkan kualiti sistem imun badan. Ibu makan, anak pun dapat sama khasiatnya. Selain itu ia membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka. Dihasilkan dari ekstrak jagung yang oleh diambil oleh sesiapa termasuk yang ada masalah gastrik. Membekalkan 500mg Vitamin C di dalam tubuh selama 5jam. Mengandungi Bioflavonoids Sitrus yang membantu Vitamin C diserap dengan lebih efisen.
.
BComplex
========
Didalam BComplex ini, telah terkandung juga Asid Folik yang sangat diperlukan oleh ibu mengandung. Kaya dengan Vitamin B, ia mampu membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Ia juga membantu mengawal stress dan mengelak kemurungan. Bila emosi ibu lebih tenang, proses penyusuan akan lebih lancar dan badan ibu pun selesa malah mengelak keletihan melampau. Mengandungi 8 jenis Vitamin B perlu iaitu B1 B2 B3 B5 B6 B12, Biotin dan Asid Folic.
.
Vitalea
=====
Ini adalah Multivitamin paling best. Kenapa? Mestilah kerana didalam Vitalea ada macam-macam khasiat. Ia mampu menampung keperluan diet harian ibu. Bayangkan, ibu miliki nutrisi di badan yang cukup dan disalurkan ke anak dengan baik. Hasilnya ibu dan anak mendapat keperluan yang mencukupi. Mengandungi Zat Besi yang sangat penting untuk pembentukan sel darah merah yang baik.
.
Omega
=====
Merupakan sumber Omega3 yang penting untuk perkembangan otak, mata, minda untuk bayi dan si ibu. Bau hanyir ikan yang sangat sangat sangat minima dan diiktiraf oleh Friend Of Sea. Melalui 3pemeringkatan dan ia bebas dari plumbum, merkuri dan bahan cemar lain.
.

tips penyusuan


Ramai yang bercita-cita mahu menyusukan anak sepenuh masa kan. Ilmu penyusuan kita kena upgrade selalu selain mental dan emosi yang perlu kita kuatkan. Susu ibu yang terhasil adalah unik bagi memenuhi keperluan bayi. Inilah yang dinamakan Biologi Khusus Ibu. Bermakna ibu perlu amalkan diet harian yang baik, agar hasil susu pun terbaik.
.
PENGALAMAN DAN APA KATA MEREKA YANG PERNAH DAN TELAH JUGA MASIH MENGAMALKAN SET PENYUSUAN INI.









Harga Kakna akan update kemudian, tetapi jika mahu info segera boleh terus whatsapp Kakna di www.wassap.my/0173567078 atau boleh ke fb page MOBILE SPA PONTIAN . Atau DM di Instagram MOBILE SPA PONTIAN .



2 comments: