Friday, June 16, 2017

Perkongsian Cara Mengatasi Masalah Kekurangan Tenaga Dan Luka Lambat Sembuh Selama Berpantang Bersalin

Assalamualaikum...sesuatu kenangan pertama kali berlaku dalam kehidupan mesti sukar dilupakan. Samada yang paling ohsem dan paling meruntun jiwa. Dua kategori ni memang paling hebat selalunya duduk di kepala dan minda. Mari manipulasi ia menjadi satu sumber entry dan bahan bacaan hari ini.

KakNa masih ingat lagi kali pertama KakNa beli Supplement. Selalunya kan pemberian percuma ikhlas nau nau dari klinik atau hospital kan. Jadi penghargaan kepada diri itu terlebih dengan makannya secara konsisten. Bestnya supplement yang KakNa mula makan itu, ia memang berkesan mengikut tujuan asal KakNa beli.

Tujuan asal KakNa beli untuk :-
1) Meningkatkan produktiviti susu (masa ini sedang breastfeeding baby dan dalam kemelut kekurangan susu).
2) Berfikir makan yang berkhasiat anak pun dapat yang berkualiti.

Hasil yang KakNa perolehi adalah lebih dari yang dijangkakan. Antaranya :-
1) Badan cergas dan bertenaga. (walau malam tidur-tidur ayam)
2) Aktiviti bangun untuk mengepam tidak kira siang atau malam dan boleh layan Power Pumping seminggu straight.
3) Produktiviti susu pun meningkat sangat.
4) Alhamdulillah susu lebih pekat. (KakNa imagine its good pekat so anak rasa lebih kenyang dan bernutrisi).
5) Bekas hitam di perut kelengkang dan ketiak mula menipis dan beransur hilang.
6) Anak tidur lebih selesa. (Sebab anak KakNa jenis tidur sekejap, bunyi plastik pon dia bangun).
7) Breast pun mengancam.
8) Rambut kurang gugur.

Apa Supplement Yang KakNa ambil?

I AM In Budget!!!!! Hahahaha ditambah dengan konflik first time beli..

hmm betul ke produk ini ok?
entah iya atau tidak penjual ni?
produk ni betul ke boleh banyakkan susu?

akibat terpengaruh dengan pakcik google. KakNa beli juga,  TawakkalLillahiTaala.

ESP aka Energizing Soy Protein
Alfalfa
(Dua inilah supplement yang banyak berjasa kepada KakNa selain teknik Power Pumping)






Minggu Pertama Dengan Alfalfa dan ESP, sedikit demi sedikit mula nampak perubahan. Paling ketara adalah energy KakNa. Setiap awal pagi KakNa akan bangun dan pam susu dulu sebelum ke tempat kerja. menguruskan dua orang lagi abangnya yang ketika itu berumur 4 tahun dan 3 tahun. jika tidak cukup energy memang boleh mengganggu kestabilan emosi. Tidak baik untuk breastfeeding moment.

Kemudian kepekatan susu. KakNa yakin ia jadi lebih berkualiti. Apa jua ciptaan Allah sangat istimewa kan. KakNa dan sahabat sama pejabat dengan KakNa buat test..hari kami tidak ambil ESP dan hari kami ambil ESP memang berbeza. Kami masa itu tidak terfikir pula untuk mengambil gambar. Tapi ada orang lain telah buat ujian yang sama. Tengok gambar ini.




Alhamdulillah...deep freezer KakNa yang besar pon penuh dengan susu sampai mak mertua KakNa datang..terkejut dia tengok susu KakNa banyak. Sebab anak nombor satu dan dua susu KakNa ada tetapi tidaklah sebanyak yang anak nombor 3 ini. Reeki Muhammad Azfar Aufa. Syukur Alhamdulillah.



Dan satu lagi adalah Alfalfa...tetapi Alfalfa nanti KakNa update link... Now KakNa nak explain lebih details tentang ESP. Di atas tadi hanya sharing pengalaman KakNa Menyusukan anak dengan ESP.

Kenapa KakNa Pilih ESP?

Kakna memilih ESP kerana pengalaman sepanjang menyusukan dan berpantang menjadi lebih bertenaga dan kurang stress ketika perlu bangun waktu malam  hingga 5 kali. Bonus nya kerana ESP dihasilkan dari soya yang tidak di modified atau mudahnya soya yang tidak diganggu genetiknya. Membesar tanpa bahan kimia yang memudaratkan. Selain cara penghasilan yang lebih terkawal.

Mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia. Selain itu kandungan Indeks Glisemik nya yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai untuk mereka yang menjaga kandungan gula dalam darah. Rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Merangsang pembentukan semula kulit&otot, mengurangkan kedutan, kepejalan otot, mencepatkan penyembuhan lupa dan mengurngkan kesan parut. Oleh itu, kandungan asid amino sangat penting bagi membina otot kuku rambut organ kulit....AWET MUDA laaa kannn...

Selalu terlupa juga satu masalah kan? Sebab tu kakna berusaha dengan mengamalkan ESP kerana ia membantu meningkatkan kualiti memori..malah bukan itu sahaja tau...untuk ibu yang beranak 4 ini, kami memerlukan bantuan bagi meningkatkan dorongan dan rangsangan seksual...awwww...untuk suamikan..apa sahaja untukmu...

Bagaimana ESP Itu Dapat Membantu?
Satu tin ESP dihasilkan dari 30kg kacang soya. Kaedah penghasilan yang menjaga kandungan proteinnya. Protein diperlukan oleh tubuh untuk tenaga dan kulit. Badan bertenaga

Selain Ibu Menyusukan, Siapa Lagi Boleh Amalkan ESP?

Dimana Boleh Dapatkan ESP ini?

Antara Tips Yang KakNa Buat Sebagai Ikhtiar Lain Untuk Menambah Susu

1) Power Pumping seminggu dua ke tiga kali. Waktu power pumping yang KakNa buat biasanya antara pukul 1am to 2am.

2) Makan ikut timing dan air 1liter/25kg berat badan.

3) Amalkan sayuran especially lobak putih.

4) KakNa suka minum hotchoc cadbury.

5) Pump ikut timing. Biasanya sebelum pergi kerja 1x, pagi di pejabat/rumah 1x, petang di pejabat/rumah 1x, malam sebelum tidur 1x.

6) Semasa pam, amalkan baca fatihah, selawat, 3qul dan subhanallahiwabihamdihi subhanallahilazim.

(Nanti bila KakNa ingat lagi tips..KakNa update sini ya)


No comments:

Post a Comment