Friday, September 23, 2016

Weeken Is Family Treat So Make It Special And Memorable

Sebenarnya dah almost 3month plan dalam kepala nak ke Forest City di Gelang Patah/Nusajaya ni. And semalam memang nekad no matter what today nak ke Forest City. Jadi anak-anak pun happy giler..sebab dengar nak pergi tempat baru yang diorang belum explore kan.

Nak di jadikan cerita, pagi tadi Dhiya n Wafi have kelas tambahan at school. Kelas belajar solat dan mengambil wudhu. So, rasa macam...ishhhh rugi kalau tidak hadir. Then...pagi-pagi gosoklah baju melayu diorang and hantar mereka.

Oleh kerana Dhiya request to his ayah...nak makan rebung macam tok masak, pagi-pagi tadi after hantar mereka ke sekolah...kami pun pergilang ke Pasar Pagi Benut (Saturday only)...orang kedah kata Nat. Satu pasar tu kami pusing,..tidak ada la pulak...so on the way back to kereta...ada kedai jual umbut kelapa. So, belilah...sekilo rm7..kami beli satu batang besar dan satu batang kecik..rm20. Alhamdulillah rezeki anak nak makan rebung tak dapat...umbut kelapa pon dia happy dah.

Si ibu pulak..manahan perut yang tidak berapa okay hari ni. Hari ini dapat rezeki menghapuskan dosa-dosa kecil, syukur alhamdulillah ya Allah. Jadi, ibu sedang menanti keputusan si ayah,..nak pergi atau tidak ke FOREST CITY. Memandangkan si ayah pulak ada baran kena collect si Stesen Keretapi Johor.

Plan kedua pulak nak pergi makan buah-buahan di ladang di Kota Tinggi esok pagi...itupun jika JOHOR dapat cuti peristiwa sempena kemenangan Pasukan Bolasepak Johor JDT mendapat kemenangan Juara Liga Super 3tahun berturut. Alhamdulillah.

Plan ketiga....kami buatlah aktiviti di rumah kami yang belum siap tu...buat layang-layang,..buat anak panah...buat aktiviti bersihkan kawasan rumah. Yang penting kita ENJOY!!!!


No comments:

Post a Comment