Tuesday, September 20, 2016

Berat Turun Dengan Detox Tanpa Kesan Yoyo Lagi

Apa itu detoks...

Secara ringkasnya..ia merupakan penyingkiran toksin mahupun bahan beracun didalam tubuh manusia... Memang tubuh kita banyak racun..ianya datang dari pemakanan seharian kita yang tidak sihat. Badan kita melakukan detoks secara semulajadi contohnya melalui perkumuhan, berpeluh dan pembuangan najis. Namun, kadangkala proses ini tidak menjadi lancar dan tidak semua dapat dikeluarkan daripada badan terutamanya jika melibatkan kolon.

Kenapa Perlu Detoks?

Kekotoran atau pun toksik yang terkumpul dalam badan boleh menyebabkan beberapa penyakit yang serius. Berdasarkan fakta, kebanyakan penyakit hari ini adalah berpunca daripada badan yang penuh dengan toksik.


Pentingkah Detoks Ni??

Mestilah. Sangat penting tau buat detoks ni. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang serta jauhi makanan yang berlemak..berminyak agar tubuh kita sentiasa sihat sepanjang hari.. Antara tujuan detoks adalah ;-

* Buang toksin dari badan
* Elak penyakit serius
* Meningkatkan sistem imun
* Turun berat badan!!
* Nampak lebih muda
* Lebih bertenaga
* Kulit lebih cantik dam berseri

Bila Perlu Buat Detoks Ni??

Bila ada simptom begini maksudnya proses detoks perlu dibuat.
Pernah alami masalah ni?
✅ sembelit
✅ sering letih
✅ kerap sakit kepala
✅ kulit kusam
✅ sistem imun rendah mudah demam
✅ gangguan tidur
✅ rambut rapuh
✅ alahan kulit
✅ jerawat kronik muka/badan
✅ suka makanan manis
✅ bau badan

Kebaikan apabila kita lakukan detoks...
~> Badan akan rasa ringan.
~> kulit cantik.
~> hilang masalah sakit kepala...sakit sendi dan lain..
~> Berat badan akan berkurangan..
~> parasit dalam badan akan keluar.

Eh, kenapa pulak nak detoks? Kan tiap² hari buang air. Kan selalu berpeluh.
Betullah tu. Tapi, agaknya pernah tak kita 'overhaul' badan kita?
Selama berpuluh tahun kita hidup, kita makan dan minum setiap hari. Kita terdedah pada pencemaran setiap hari. Jadi, agak²nya apa yang jadi pada sistem penghadaman badan kita?
Tentu banyak toksin dan bahan beracun terkumpul dalam badan kita.
Jadi, kena lah buat Detoks untuk

✔ bersihkan segala kotoran yang melekat pada dinding usus khususnya.
✔ singkirkan toksin dari badan.
✔ cegah penyakit kronik ~ especially kanser kolon.
✔ bantu turunkan berat badan.
✔ tingkatkan imunisasi badan.
✔ beri kesihatan yang optimum.

Kereta pun kena servis ikut time tau, walaupun khidmat kereta tidaklah sampai 24jam sehari. Inikan pulak tubuh badan kita yang bekerja 24/7.


Jadi bila nak buat detoks? Nak tak join group detoks kami?

Jika nak...boleh whatsapp kami dengan bagitahu "Join Detoks", kemudian kami akan masukkan anda ke dalam group khas detoks kami.

"Set Untuk Detoks tu Tidak Perlu Ambil Semua...akan di justifikasi bila anda sudah berada dalam Group Detoks Kami"





No comments:

Post a Comment