Monday, September 5, 2016

Bagaimana Shaklee Membina Identiti Dan Membakar Hati Seorang Surirumah Sehingga Berjaya Menjalankan Perniagaan Sendiri

Alhamdulillah sudah tiga tahun sebagai WAHM... Buat berniaga macam-macam..tapi buat Shaklee juga BEST!!! Kenapa? Saya pernah buka butik vendor, saya pernah menjual roti jala, saya pernah menjual pakaian, menjual nasi lemak...ya Allah penatnya hanya Allah yang tahu... Peningnya Sakitnya hanya Allah yang tahu. Tapi kini tidak lagi.. Alhamdulillah..saya telah temui perniagaan yang very easy and done it at my own time...

Sekarang saya buat apa yang saya passion nak buat dan saya happy bila buat dan saya boleh uruskan anak-anak di rumah. Apa business yang saya buat sekarang?
1. Business Shaklee
2. Business Mobile SPA
3. Bantu kawan dan jadi agent dia menjual frozen gebu donat dan frozen pie chicken
Subhanallah...rezeki Allah ada di mana-mana. 

1. Business Shaklee 
Alhamdulillah pernah menerima award  business growth. Dan akan terus berkembang bersama empayar BondaVits saya...kepada yang berminat nak mendapatkan ilmu perniagaan Shaklee dari saya mahu jadi perintis saya...saya amat mengalukan anda. Tidak kira anda berada di mana. Setakat ini saya punya agent/leader di sekitar Nilai Negeri Sembilan, Kulim Penang, Slim River Perak, Kuching Sarawak.

Business Shaklee ni sangat mudah nak praktikkan... Kenapa? Disini jawapannya. 


Kenali dengan siapa anda berurusan jual beli vitamin. 
Pastikan mendapat konsultasi sebelum sehingga selepas pembelian.
Pastikan juga Vitamin  yang anda beli mendapat kelulusan kkm.
Bukan itu sahaja, pastikan ia ada ujian klinikal, semulajadi dan ada landmark study.
Make sure tarikh luput dan check label ingredient.


2. Mobile SPA
This is my passion. Saya tidak tahu pun yang saya gembira dan excited setiap kali dapat jemputan. Tetapi lama kelamaan ia seperti satu kepuasan dapat memberikan senyuman kepada orang. Mendapat feedback positif dari pelanggan terus membakar semangat saya untuk teruskan khidmat Mobile SPA saya ini. Boleh la follow FB PAGE kami untuk melihat update terkini tentang aktiviti kami. 

3. Agent Frozen
Ini aktiviti mingguan selama nak masuk tiga minggu sudah. Inilah namanya salah satu rezeki yang berkat dan dikongsi bersama. Sambutan sangat menggalakkan seperti Mobile SPA dan Business Shaklee saya. Everyweek more than 50peks. Which is a good start for me as beginner in frozen industry.

Bagaimana saya menjalankan 3 perniagaan dalam satu masa. Haaaa ini yang akan saya kongsikan bersama anda yang akan join Team BondaVits saya. Such an ohsem experience and very valuable moment to share with others. Appreciate yourself and everybody beside you.

Dulu suami saya tidak setuju dan tidak menghalang saya buat Bisness Shaklee kerana dia pernah tertipu dengan MLM. Tapi sekarang...dialah backboned saya...supporter saya...backhand saya...penyumbang idea business saya..malah dialah superman di balik tabir perniagaan yang saya jalankan sekarang. Anak-anak adalah sumber kekuatan saya dari dulu.

Adik-adik..jika anda mahu belajar business dari ZERO TO HERO...disinilah tempatnya..bersama saya Wana Othman...saya akan bawa anda menjana pendapatan sambil itu kita bina sama-sama kejayaan dunia akhirat kita...mari kita bahagiakan mereka yang kita sayang dengan rezeki perniagaan ini.


WORK HARD AND SMART
NO MATTER HOW HARD IT IS, YOU HAVE TO BE MILLION MORE STRONG
THE CHOICE IS INSIDE YOU


Wana Othman
0173567078


2 comments:

  1. brand nih lain sket.. hee~ memang terasa effect nye lepas guna secara konsisten.. sebab tu saya pon jadikan sumber pendapatan..

    ReplyDelete
  2. Tak menyesal kenal Shaklee dan jadikan sumber pendapatan. Harap dapat menjadi WAHM suatu hari nanti.....nak time freedom

    ReplyDelete