Friday, September 30, 2016

Wanita Terutama Ibu Perlukan SPA Sebulan Sekali Untuk Cas Semula

Alhamdulillah....
Bulan Oktober 2015 ni genap setahun kami berpindah ke kampung halaman saya sendiri di Johor ni. Dan sudah lebih 6bulan kami duduk berjauhan. Kami tidak anggap ia beban...kerana Allah is THE GREAT PLANNER.

Perniagaan MOBILE SPA ini jugak sudah menjejak lebih 6bulan beroperasi. Syukur syukur syukur....Allah makbulkan impian saya. Walau ia nampak sebagai sebuah spa kecil yang bergerak, namun ia sangat bermakna buat kami.

Setiap hujung minggu penuh dengan booking di merata tempat. I just want to give somethinh that a woman..a lady..a wife especially..time to relax..chill...and released. Woman..you deserved to get SPA at your house at least once a month.

Si ayah pun jagalah kejap kan anak...at least for few hours. Jadi dapatlah your wife recharge dan kembalikan semula aura mereka. Dan barulah wife dapat emosi yang happy..tenang dan dapat give her best for you. Dengan Mobile SPA pontiaN....anda dapat jauh lebih jimat.

Dapatkan PAKEJ OKTOBER KAMI.

0173567078
Puan Wana
Pengusaha MSP


Thursday, September 29, 2016

Pengalaman Isteri Yang Mengalami Bacaan Tekanan Darah Sehingga Tidak Boleh Dibaca

PENGALAMAN BENAR DETIK DETIK CEMAS SERANGAN STROKE. - untuk manfaat bersama. 👇

Waalaikumussalam Qun Hisham
Terima Kasih. Isteri saya terkena serangan angin merah pd jam 5 pg 25/9/2016. Kepala pening dan tekanan darah naik sampai tak boleh baca BP. Sementara nak pegi hospital saya buat rawatan mana yg termampu dgn cara keluarkan darah disetiap hujung jari tangan dgn pakai jarum dan ditelinga tempat gantung sunting dan basahkan kepala dgn air asam jawa. ALHAMDULILLAH Ingatannya beransur pulih dan terus ke HKL. Tekanan darah dah kembali normal. Kalau tak keluarkan darah, boleh menyebabkan salur darah pecah kemungkinan jadi strok. Hari ahad tidor diHKL dan ptg isnin keluar hospital. Tolong hebahkan pd org lain utk kongsi pengalaman saya. InshaAllah lain kali saya dtg..ini mlm ada janji dgn org utk rawat sakit pinggang & lutut. Rawatan ulangan.tks

Qun Hisham;- Mesej ini dari pengalaman sendiri oleh En. Razak (alumni Qun Johor & KL). Hp: +60 13-667 2421.
Sila SHARE untuk manfaat bersama.

@@@@@@@@@@@@@@@@

Ini adalah kisah benar salah seorang sahabat Kumpulan Qun kami yang baru-baru ini isterinya diserang angin merah.

Semoga dapat jadi sedikit panduan buat kita.


Monday, September 26, 2016

Donat Gebu Frozen Memudahkan Kerja Kita Emak-Emak

Assalamualaikum...

Donat Gebu Frozen Yang Makan Tak Cukup Sepeket.

Alhamdulillah cara mudah dan enak untuk anda seisi keluarga. Produk muslimah...hakalan toyyiban.

✔Nak picnic?
✔Sarapan pagi?
✔Minum petang?
✔Bawaan TAHLIL/Kenduri rumah sedara/jiran sekampung?
✔Nak bawa bekalan sarapan anak/suami?
✔Nak travelling so boleh kunyah hilangkan ngantuk?

DAPATKANLAH DONAT GEBU FROZEN.
Cara mudah settle masalah di atas.

💞Sebungkus ada 10biji.
💞Harga hanya RM4.

Antara perisa yang ada ;
🚦ORIGINAL
🚦JAGUNG
🚦PANDAN
🚦STRAWBERRY
🚦COKLAT+PISANG
🚦MIX (2BIJI ORIGINAL, 2BIJI JAGUNG, 2BIJI PANDAN, 2BIJI STRAWBERRY DAN 2BIJI COKLAT PISANG)

💋Penghantaran setiap minggu.
💋Hari Khamis dan Rabu.
💋(Dari benut ke kukup)

🌼Hubungi ;
🌼0173567078
🌼Puan Donat


Minum Ais Semasa Makan Bukan Tabiat Yang Baik Untuk Kesihatan Kita

*KESESUAIAN PERUBATAN*

*((( MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI )))*
--------------------------------------------

*KOLESTEROL* (mmol / L)
------------------
Kolesterol --- < 5.2
HDL --- > 1.03
LDL --- < 4.1
Trigliserida - < 1.70
-------------------
             
*Platelet COUNT*
-----------------------------
150-410 (10 ^ 9 / L)
--------------------

*Tekanan darah*         
-------------------------
120/80 - Normal
130/85 - Normal (Kawalan)
140/90 - High
150/95 - V. High
----------------------------

*LOW BP*
----------------
120/80 - Normal
110/75 - Normal (Kawalan)
100/70 - Rendah
  90/65 - V. Low
----------------------------

*GULA*
------------
Glukosa (F) - 4.1 - 5.9
(12 jam Puasa)
Glukosa (PP) - <11.1
(2 jam selepas makan)
Glukosa (R) - <11.1
(Selepas 2 jam)
----------------------------
     
*Haemoglobin*
-------------------
Male --- 13 - 17
Perempuan --- 12 - 15
----------------------------

*PULSE*
---------------
72 seminit (standard)
60 - 80 mlm (Normal)
40 - 180 mlm (tidak normal)
----------------------------

*SUHU*
-----------------
37.0 Celsius (Normal)
37.5 Celsius atas (Demam)

Sila membantu saudara-mara, rakan-rakan dengan berkongsi maklumat ini...

*Serangan Jantung Dan Minum Air Panas*

Ini adalah satu artikel yang sangat baik. Tidak dengan hanya meminum air panas selepas makan, tetapi tentang terjadinya Heart Attack itu.               
Minuman *teh panas Cina atau Jepun* serta makanan mereka dengan air tidak sejuk (suam/panas) adalah *sangat baik* untuk kesihatan. Mungkin inilah masanya anda perlu mengubah tabiat cara anda  minum semasa makan. Bagi mereka yang suka minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna kepada anda. Amalan atau cara begini adalah *sangat berbahaya* untuk anda jika anda masih mengamalkan meminum *air dingin/ais* semasa makan. Kerana, air sejuk akan *membekukan makanan berminyak* yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Apabila ini terjadi 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Kemudian ia akan memenuhi usus. Tidak lama kemudian ianya akan bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Oleh itu cara yang terbaik untuk menghindarkan gejala ini adalah dinasihatkan anda *meminum sup panas atau air suam selepas makan.*

*Kentang goreng dan burger*
adalah musuh terbesar kesihatan jantung kita. Anda memberikan lebih kuasa kepada syaitan ini. Elakkan makanan ini demi kebaikan Jantung anda & Kesihatan.

Minum segelas *air suam* sewaktu hendak tidur untuk mengelakkan pembekuan darah pada waktu malam (sewaktu tidur) dengan cara itu juga dapat mengelakkan daripada serangan jantung atau strok.

PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang membaca mesej ini menghantar kepada 10 orang, setidak-tidaknya kami akan dapat menyelamatkan sekurang-kurangnya satu nyawa.

_Jadi, sila menjadi teman sejati dan menghantar artikel ini kepada orang yang anda hargai._

Share ilmu dr group sebelah


Saturday, September 24, 2016

Elakkan Heat Stroke Yang Boleh Membawa Maut

Cuaca kat Pontian ni..time panas..amekkk kauuu..time hujan...nyamannya...hehehe... Orang kata dunia dah tua... Bila sejuk...mungkin tidak jadi masalah cuma yang ada asthma tu kena lah beware. Bila time panas pula..semua pun kena berjaga-jaga.

Apakah itu Strok Haba?
Negara kita Malaysia akan mengalami fenomena equinoks dua kali setiap tahun. Iaitu pada March dan September. Pada keadaan ini, matahari akan berada tepat di atas garisan Khatulistiwa. Suhu terpanas sekitar pukul 12 hingga 3 petang.

Sekiranya terdedah terlalu lama pada keadaan terpanas ini, boleh mengakibatkan suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah celcius. Manakal suhu normal badan kita adalah 37 darjah celcius. Strok Haba atau Heat Strok 



Tanda-tanda awal Stroke.

1. Kerap Sakit Kepala
2. Mudah hilang Fokus
3. Lidah Menjadi bengkak
4. Suhu badan Melebihi 39 darjah celcius
5. Nadi Berdenyut Laju
6. Tekanan Darah Rendah
7. Badan Lesu dan Kerap Pengsan
8. Badan Tidak Berpeluh
9. Kulit Kering Kemerah-merahan



Bagaimana Mahu Mengelakkan Strok Haba



Selain dari petua di atas....amalkan meminum air performance drink ini. Ia membantu meningkat tenaga otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang . Ia juga mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme dalam tubuh. Mengurangkan kehausan, mencegah penghidratan, dan juga melembapkan kulit.Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan mencepatkan kesembuhan akibat kecederaan otot.



Jadi dalam keadaan cuaca tidak menentu ini, penjagaan kesihatan sangat penting bagi mengelakkan masalah kesihatan sehingga menjejaskan kerja-kerja harian. AWAS!! Strok Haba Boleh Membawa Maut. 


Friday, September 23, 2016

Weeken Is Family Treat So Make It Special And Memorable

Sebenarnya dah almost 3month plan dalam kepala nak ke Forest City di Gelang Patah/Nusajaya ni. And semalam memang nekad no matter what today nak ke Forest City. Jadi anak-anak pun happy giler..sebab dengar nak pergi tempat baru yang diorang belum explore kan.

Nak di jadikan cerita, pagi tadi Dhiya n Wafi have kelas tambahan at school. Kelas belajar solat dan mengambil wudhu. So, rasa macam...ishhhh rugi kalau tidak hadir. Then...pagi-pagi gosoklah baju melayu diorang and hantar mereka.

Oleh kerana Dhiya request to his ayah...nak makan rebung macam tok masak, pagi-pagi tadi after hantar mereka ke sekolah...kami pun pergilang ke Pasar Pagi Benut (Saturday only)...orang kedah kata Nat. Satu pasar tu kami pusing,..tidak ada la pulak...so on the way back to kereta...ada kedai jual umbut kelapa. So, belilah...sekilo rm7..kami beli satu batang besar dan satu batang kecik..rm20. Alhamdulillah rezeki anak nak makan rebung tak dapat...umbut kelapa pon dia happy dah.

Si ibu pulak..manahan perut yang tidak berapa okay hari ni. Hari ini dapat rezeki menghapuskan dosa-dosa kecil, syukur alhamdulillah ya Allah. Jadi, ibu sedang menanti keputusan si ayah,..nak pergi atau tidak ke FOREST CITY. Memandangkan si ayah pulak ada baran kena collect si Stesen Keretapi Johor.

Plan kedua pulak nak pergi makan buah-buahan di ladang di Kota Tinggi esok pagi...itupun jika JOHOR dapat cuti peristiwa sempena kemenangan Pasukan Bolasepak Johor JDT mendapat kemenangan Juara Liga Super 3tahun berturut. Alhamdulillah.

Plan ketiga....kami buatlah aktiviti di rumah kami yang belum siap tu...buat layang-layang,..buat anak panah...buat aktiviti bersihkan kawasan rumah. Yang penting kita ENJOY!!!!


Thursday, September 22, 2016

Resepi Jemput-Jemput Sotong SPA Istimewa

Hahahaha jangan gelak tau nama dia... Hari ini Encik Suami balik...so..nak masak something special. Seminggu makan air tangan orang so bila balik tu meh kasi air tangan kita plak kaw-kaw...kasi hadam ikat terus perut dia..kikikiki..Niat baik tau..

Jemput-jemput Sotong SPA nama diberi...

Macamana nak buat? Senang aje lah macam buat jemput-jemput biasa.

Bahan

Sotong (Janji spesis sotong) (Hiris nipis)
Cili Benggala Warna Merah (Kasi cantik n sedap)(Potong dadu)
Daun Sup atau Daun Kucai (Potong2 halus)
Bawang Merah (Potong hancur jangan blend)
Garam
Tepung Gandum (Jangan dilupa)
Taugeh (Kalau suka nak letak)
Minyak Masak
Sos Thai
Kuali
Sudip
Mangkuk
Pinggan
Sudu Besar

Cara Buat

1. Ambik mangkuk. Isi air dan tepung. Depend la ye ikut suka nak banyak mana buat. Kalau k.wana buat tepung setengah beg. Air tu tuang agak-agaklah jangan banyak sangat nanti cair. Bersama sedikit garam.
2. Masukkan Sotong, Cili Benggala, Daun Sup/kucai, Taugeh gaul rata.
3. Jika cair...tambahkanlah tepung.
4. Panaskan kuali bersama minyak masak.
5. Bila sudah panas minyak. Ambil sudu besar dan cedok ikut penuh sudu itu dan masukkan ke kuali. Ulang sehingga penuh dalam kuali.
6. Agak-agak dah masak..kekuningan keemasan..angkat letak dalam pinggan cantik awak tu eh.
7. Biarkan sejuk sikit..cicah dengan sos thai.

Alahaiiii.... Kecur dah ni... Oklah nak pergi buat...tatatititutu... Nanti share ye kalo korang dah test buat..sedap tak?


Wednesday, September 21, 2016

Merawat Masalah Kesihatan Dengan Cara Lebih Alami Agar Dapat Menghindar Dari Zika Dan Seangkatannya

ASSALAMUALAIKUM..

Dalam hujan ku menulis nih..hahaha Baru balik dari delivery Vitamin C di sekitar daerah Pontian ni. Semakin hari emakin ramai yang mula jatuh cinta dengan Vitamin C Shaklee. Iye la..nak cantik..nak sihat..kenalah makan yang semulajadi dan selamat.

Tapi pernah kah terfikir tentang anak-anak kita? Bagaimana kita nak memastikan mereka sentiasa sihat dan jika sakit pun hanya dalam raung waktu yang cepat sembuh. Apa vitamin pertama yang terlintas dalam kepala anda sebagai seorang ibu atau bapa?

Mari kita kenalpasti supplement yang paling mudah didapati dipasaran, yang telah dijalankan kajian oleh para saintis, yang telah diuji ketulenan bahannya sebelum diproses dan syarikat manakah yang menjadi pengeluar yang boleh dipercayai. Pernah terbaca mana-mana blog atau artikel berkaitan ;



MEALSHAKE
NUTRIFERON
VITAMIN C CHEW
OMEGA
MADU

MEALSHAKE

*Nutrisi yang lengkap. menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan. Kekurangan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineal ke tubuh kita.

*Membekal nutrisi kepada sel tubuh. Membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut,organ, darah dan lain-lain.

*Membantu tumbesaran. menagndungi asid folik, biotin, kalsium, magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar.

*Mengandungi Vitamin A, C, E dan Zink juga Selenium bagi membantu melawan jangkitan.

*Mengandungi Vitamin B yang lengkap. zat besi dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang lengkap.

*Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang sisa buangan dari perut dan usus.

*Minuman yang lazat, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan tenaga.

*Tidak mengandungi pewarna dan gula tiruan.


NUTRIFERON

*Mengukuhkan sistem imunisasi dalam masa 3 hari. Satu-satunya interferon semulajadi di dunia.

*Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor. Ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

*Melindungi dari influenza. 

*Meringankan stress dan kelesuan. Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan yang diakibatkan oleh gaya hidup yang sibuk.

*Formula unik nutriferon ini merangsang pengeluaran makroag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman.

*Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan ketika haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


VITAMIN C CHEW (Very Recommended For Your Child)
This is my kids favourite.

*Bioflavonoid dan rose hip ditambah untuk mempertingkatkan fungsi Vitamin C dan menghalang oksidasi Vitamin C dalam tubuh. Oleh kerana Vitamin C semulajadi ditemui didalam makanan bersama-sama dengan faktor lain yang berkaitan, Maka Shaklee menambah bioflavonoid dan rose hip. Ia antara sebatian yang mengandungi vitamin C yang berkait rapat sesama sendiri.

*Mengandungi 100mg Vitamin C dan mempertingkatkan fungsi imun.

*Menyokong sistem pertahanan semulajadi anti-oksidan tubuh.

*Membantu menyokong integriti sel-sel.

*Menggalakkan kesihatan mata, gigi, tukang, gusi, otot dan salur darah.

*Dengan mengunyah Vitamin C Chew ini, Air liur akan memudahkan pemecahan vitamin C, memudahkan ia mudah diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil.

*Kajian yang telah dilakukan, dengan mengunyah amaun kecil vitamin C tiap hari akan menghasilkan serapan lebih tinggi.


OMEGA

*Mencegah penyakit saluran darah dan strok. DHA dan EPA mampu menghalang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar.

*Membantu mengekalkan tekanan darah normal,  dan ketegangan dileher atau sakit kepala. 

*Merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah didalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti,mencegah asteriosclerosis, myocardial, infarction, dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

*Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit alzheimer, memelihara pendengaran dan penglihatan dan juga mencegah migrain.

*Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Mengawal sistem imun seperti mempernbaiki alahan kulit Psoriasis, Demam Hay, Bronkitis, penyakit lelah,hepatitis, SLE dan buah pinggang.

*Menentang Kanser. Kajian telah menunjukkan Omega 3 boleh mencegah kanser payudara, paru-paru,prostat dan kolon.

*Meningkatkan enterogastrisis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan kebih efektif.

*Asid lemak omega 3 larut dalam tisu rawan. Ia mampu mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Memelihara ungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.'

*Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan. EPA & DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental iaitu kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, autism,kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophrenia.

MADU

Khasiat madu memang banyak. Kami memang di rumah ni combine madu dan supplement yang lain.
Jom belajar KHASIAT MADU di sini.




Tuesday, September 20, 2016

Berat Turun Dengan Detox Tanpa Kesan Yoyo Lagi

Apa itu detoks...

Secara ringkasnya..ia merupakan penyingkiran toksin mahupun bahan beracun didalam tubuh manusia... Memang tubuh kita banyak racun..ianya datang dari pemakanan seharian kita yang tidak sihat. Badan kita melakukan detoks secara semulajadi contohnya melalui perkumuhan, berpeluh dan pembuangan najis. Namun, kadangkala proses ini tidak menjadi lancar dan tidak semua dapat dikeluarkan daripada badan terutamanya jika melibatkan kolon.

Kenapa Perlu Detoks?

Kekotoran atau pun toksik yang terkumpul dalam badan boleh menyebabkan beberapa penyakit yang serius. Berdasarkan fakta, kebanyakan penyakit hari ini adalah berpunca daripada badan yang penuh dengan toksik.


Pentingkah Detoks Ni??

Mestilah. Sangat penting tau buat detoks ni. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang serta jauhi makanan yang berlemak..berminyak agar tubuh kita sentiasa sihat sepanjang hari.. Antara tujuan detoks adalah ;-

* Buang toksin dari badan
* Elak penyakit serius
* Meningkatkan sistem imun
* Turun berat badan!!
* Nampak lebih muda
* Lebih bertenaga
* Kulit lebih cantik dam berseri

Bila Perlu Buat Detoks Ni??

Bila ada simptom begini maksudnya proses detoks perlu dibuat.
Pernah alami masalah ni?
✅ sembelit
✅ sering letih
✅ kerap sakit kepala
✅ kulit kusam
✅ sistem imun rendah mudah demam
✅ gangguan tidur
✅ rambut rapuh
✅ alahan kulit
✅ jerawat kronik muka/badan
✅ suka makanan manis
✅ bau badan

Kebaikan apabila kita lakukan detoks...
~> Badan akan rasa ringan.
~> kulit cantik.
~> hilang masalah sakit kepala...sakit sendi dan lain..
~> Berat badan akan berkurangan..
~> parasit dalam badan akan keluar.

Eh, kenapa pulak nak detoks? Kan tiap² hari buang air. Kan selalu berpeluh.
Betullah tu. Tapi, agaknya pernah tak kita 'overhaul' badan kita?
Selama berpuluh tahun kita hidup, kita makan dan minum setiap hari. Kita terdedah pada pencemaran setiap hari. Jadi, agak²nya apa yang jadi pada sistem penghadaman badan kita?
Tentu banyak toksin dan bahan beracun terkumpul dalam badan kita.
Jadi, kena lah buat Detoks untuk

✔ bersihkan segala kotoran yang melekat pada dinding usus khususnya.
✔ singkirkan toksin dari badan.
✔ cegah penyakit kronik ~ especially kanser kolon.
✔ bantu turunkan berat badan.
✔ tingkatkan imunisasi badan.
✔ beri kesihatan yang optimum.

Kereta pun kena servis ikut time tau, walaupun khidmat kereta tidaklah sampai 24jam sehari. Inikan pulak tubuh badan kita yang bekerja 24/7.


Jadi bila nak buat detoks? Nak tak join group detoks kami?

Jika nak...boleh whatsapp kami dengan bagitahu "Join Detoks", kemudian kami akan masukkan anda ke dalam group khas detoks kami.

"Set Untuk Detoks tu Tidak Perlu Ambil Semua...akan di justifikasi bila anda sudah berada dalam Group Detoks Kami"





Saturday, September 17, 2016

SPA PENGANTIN PALING MURAH DI DAERAH PONTIAN

Syukur....cuti sekolah hampir ke hujung nya...
Masih ramai bakal pengantin masih tercari-cari tarikh untuk melamgsungkan perkahwinan. Jangan dilupa tarikh untuk memanjakan diri anda wahai bakal pengantin. Agar aura anda mencanak naik berseri-seri.

Dapatkan PAKEJ SPA UNTUK PENGANTIM DARI MOBILE SPA PONTIAN. Harga Asal adalah RM235 untuk satu sesi. TAPI SEPTEMBER 2016 SEHINGGA DISEMBER 2016 HANYA RM180 SAHAJA.

FACIAL 25
FULL BODY MASSAGE WITH HOT STONE 50
LULUR BADAN 35
SCRUB BADAN 35
HAND & FOOT THERAPHY 25
MANDI AURA BUNGA 25
SAUNA HERBA 35

Worth RM235...TAPI ANDA HANYA PERLU BAYAR RM180 SAHAJA.
TIADA CAJ TERSEMBUNYI.

Kami hanya menggunakan produk semulajadi terbaik untuk anda. Tiada bahan kimia berbahaya. Selamat dan baik untuk kulit anda dan mampu menaikkan seri anda sepanjang hari perkahwinan.

Booking sekarang untuk dapatkan harga ini walau majlis anda pada tahun hadapan. Grab peluang ini SEGERA. PAKEJ SPA PENGANTIN PALING MURAH DI DAERAH PONTIAN. HUBUNGI KAMI DI TALIAN TERTERA.

JANGAN LUPA LIKE PAGE DAN INSTAGRAM KAMI mobileSPApontian.

Friday, September 16, 2016

Tips Menaikkan Seri Wajah Setiap Hari Agar Tahap Keyakinan Semakin Tinggu Untuk Melakukan Tugasan Harian

 Inilah dia Tips Menaikkan Seri Wajah Sepanjang Hari.

1. Minum segelas air.


2. Basahkan Wajah.


3. Oleskan Nutriwhite Cleanser.


4. Oles dari dagu ke pipi ke hidung ke dahi.


5. Bilas dengan air dari bahagian dagu.

6. Amik wudhu'.


7. Pakai Toner. Ini sangat penting. Tetapi ramai yang abaikan. Padahal kalau mahu pori-pori muka yang kecil dan halus, toner la BFF nya. Toner akan bantu untuk meneutralkan semula pH & menutup semula liang-liang pori yang terbuka semasa kita cuci tadi.


8. Essence. Molekul sangat halus dan sangat diperlukan oleh kulit asia macam kita ni.


9. Last but not last lah....Jangan lupa pastikan guna uv protection sekali sekiranya taknak jeragat beranak pinak.

(Cuba bayangkan kita basuh muka, lepas tu pori-pori masih lagi terbuka & pH tidak seimbang, terus pakai moisturizer. Hmm.. agak-agak apa yang berlaku?)



       💐Saya Memang Pengguna Tegar Nutriwhite💖






======Skincare yang saya guna natural tanpa
bahan kimia merbahaya.
Semestinya telah berjaya
mengurangkan banyak cela
Di wajah saya.
======






Mode : Berterima kasih dengan program tsunami shaklee yang kami dan rakan-rakan sedang jalankan. Dapat menyuntik semangat kerjasama sesama sendiri. Memberikan pelbagai idea untuk mengembangkan ilmu kami. Alhamdulillah. Jom join group efektif kami untuk membantu anda menjana side income setiap hari/minggu/bulan.


Thursday, September 15, 2016

Koleksi Testimoni Set Penjagaan Wajah Nutriwhite

Alhamdulillah...
.
Semalam ada customer bagitahu...masa baru lepas facial muka dia guna Nutriwhite ni.
.
"Eh..xde rasa apa la..rasa bersih..takde rasa pedih pun k.wana..salu pakai toner saya tu..pedih..tapi yg ni bestla"
.
Kemudian..dia tanya lagi...
.
"Kene beli satu set ke ni k.wana?"
.
Saya pun tunjuk set Basic...iaitu Cleanser, Toner, UV Protection.
.
Dia belek2...oleh kerana dia dah oder omega, vit c dan bcomplex..so kata dia nextmonth nak pakai nutriwhite sebab best giler!!!
.
Alhamdulillah...produk dari bahan semulajadi mestilah best dik oiii...tidak ada fragrance ke ape yg tak elok untuk kulit.
.
Labur sedikit untuk hasil yg mengujakan anda dan semua.Puas Hati.
.
Nak dapatkan Consultation sebelum membeli Produk Nutriwhite?


Nak cuba dengan normal facial hanya rm25?


Atau mahukan Set Basic Sampel?

Jom tengok testimoni mereka lagi...



#tsunamishaklee


testimoni nutriwhite


testimoni shaklee


#tsunamishaklee


nutriwhite shaklee





Kami Pengedar Shaklee Johor
Hubungi kami 0173567078

Bahaya Betul Jika Anda Seorang Yang Mudah Percaya Lambakan Produk Kurus Di Pasaran



Dewasa ni banyak betul lambakan produk kurus. Yang minum..yang sapu..yang pil...Allah takutnya. Dulu zaman anak dara. zaman tidak kenal produk merbahaya..pernah juga cuba minum teh kurus. Perghhhh dia punya sakit tidak tahu nak cerita camana.

Jadi sekarang bila masuk farmasi atau kedai jamu, ada macam-macam brand produk. Dari dalam dan luar negara. Bila tengok iklan memasing di layar internet, aduh..yang seminggu turun 7kg, sebulan turun sekian-sekian kilogram. Tidak kah anda rasa tertipu? Nanti bila stop, badan naik semula. Berat yo-yo. Duit dah melayang beratusan ringgit.

Amalkanlag pemakanan sihat dan seimbang. Seimbang dari pengambilan makanan yang cukup zat dan mineral. Kehidupan yang seimbang juga. Ada tidur yang cukup, ada rehat yang cukup, ada waktu beriadah ada waktu untuk SPA kan diri anda untuk kembalikan aura dan menaikkan aura positif. Yang penting senaman 5kali sehari...sangat banyak kelebihannya.

Jadi macam tipu pula makan vitamin sahaja dah kurus. Sapu-sapu je dah kurus. Takyah la control makan boleh je kurus. Makan dan tidur je pun boleh kurus. Jika kurus pun..adakah sihat? Normal kah tekanan darah, gula dalam darah. Maka, jadilah pengguna yang bijak.Bijak pilih produk dan seimbangkan makanan dan kehidupan seharian.

Lagi satu...pilih produk semulajadi bersama konsultasi yg betul agar buah pinggang terpelihara. Satu-satunya brand yang membawa produk yang telah menjalani ujian demi ujian berjuta dollar..dilaksanakan oleh saintis-saintis dan hasil ujian telah dimasukkan ke dalam jurnal sains agar menjadi landmark kepada kajian lain di masa akan datang adalah Shaklee. Mr.Roger Barnet telah melaburkan sejumlah besar wang untuk pembangunan produk Shaklee.


Jadi...

Apakah Tips Untuk Kurus Dan Cantik Dan Sihat?

Ambillah makanan yang seimbang. Cukup Nutrisi.

Dapatkan Vitamin (Omega, Alfalfa, Cinch, TeaMix Atau Vivix) dan Konsultasi yang betul.

Pergilah beriadah. Tetapkanlah seminggu sekali ke gym atau beriadah di taman bersama keluarga atau apa sahaja yang mampu mengeluarkan peluh sekaligus mengurangkan kalori/kolestrol.

Buat sauna seminggu sekali. Salah satu cara keluarkan toksin.

Follow our Detox Group.


INFO LANJUT?
MAHU DAPATKAN KONSULTASI DARI KAMI?

0173567078
BEAUTY & HEALTH CONSULTANT


Wednesday, September 14, 2016

Membersih Merawat Melindungi Menjadikan Wajah Bersih Cerah Berseri Kekasih Semakin Sayang

Serius!!!

Sila jangan percaya tetapi cuba sendiri.
Dapatkan Set Nutriwhite dari kami.
Konsultasi eksklusif pada bila masa bersama tips wajah bersih cerah berseri.

Hot Betul Nutriwhite !!!

Sepanjang kami menjalankan perniagaan SPA ini, ramai sangat puas hati dengan Nutriwhite dan tidak kurang juga yang order Produk Nutriwhite untuk kegunaan harian sendiri di rumah. Dan kami bekalkan dengan tips wajah bersih cerah berseri.

Bermula dengan Set Basic ;

Pembersih Muka (Gentle Deep Foaming Cleanser)
Membersih wajah sehingga ke dalam liang roma. Agar meninggalkan kesan segar dan bersih. Mengurangkan potensi jerawat merebak.

Toner (Soothing Radiant Toner)
Selain penyegar, ia juga membantu mengurangkan size liang pori yang telah terbuka.

Krim Siang (Ultimate Uv Protection)
Membantu menghalang sinaran matahari yang mencelakan kulit anda.

*Register ahli dapat terus beli harga ahli. Jauh lebih murah.

Gambar ni sikit je testimoni yg sempat saya kumpul sepanjang dr kg.jawa ke Shaklee JB di Taman Molek ni.

Nanti saya cerita lagi kenapa istimewa sangat Nutriwhite ni. Apa dia Nutriwhite ni? Meh klik sini.


Produk Nutriwhite ada 7 Jenis.
Gentle Make Up Remover
Gentle Deep Foaming Cleanser
Soothing Radiant Sofetener
Essence
Spot Whitening
Ultimate UV Protection
Night Cream

Basically Untuk Anda Mencuba Kami Suggest Cuba lah 3 Jenis Yang Basic/Wajib Ada
Gentle Deep Foaming Cleanser
Soothing Radiant Softener
Ultimate UV Protection

Hubungi kami untuk pembelian pada harga jauh lebih murah atau mahu dapatkan sample.




Monday, September 12, 2016

Nutriwhite Menghilangkan Bekas Jerawat Sekaligus Membersih Dan Menghaluskan Wajah Anda

Alhamdulillah...
.
Semalam ada customer bagitahu...masa baru lepas facial muka dia guna Nutriwhite ni.



.
"Eh..xde rasa apa la..rasa bersih..takde rasa pedih pun k.wana..salu pakai toner saya tu..pedih..tapi yg ni bestla"
.
Kemudian..dia tanya lagi...
.
"Kene beli satu set ke ni k.wana?"
.
Saya pun tunjuk set Basic...iaitu Cleanser, Toner, UV Protection.
.
Dia belek2...oleh kerana dia dah oder omega, vit c dan bcomplex..so kata dia nextmonth nak pakai nutriwhite sebab best giler!!!
.
Alhamdulillah...produk dari bahan semulajadi mestilah best dik oiii...tidak ada fragrance ke ape yg tak elok untuk kulit.
.
Labur sedikit untuk hasil yg mengujakan anda dan semua.Puas Hati.
.
Nak dapatkan Consultation sebelum membeli Produk Nutriwhite?
Nak cuba dengan normal facial hanya rm25?










Whatsapp

0173567078

mobileSPApontian

Saturday, September 10, 2016

Pakej SPA Pengantin Yang Paling Hot Di Pontian

Alhamdulillah....selesai majlis nazihah...

Kami doakan berbahagia dan berkekalan hingga ke syurga dan mendapat zuriat yg soleh solehah.... Aamiin.

Terima kasih mengambil Pakej SPA untuk Pengantin.



PAKEJ SPA PENGANTIN

Hanya RM180.
(Worth RM200++)



           


*Mandi dan Sauna Herba

*Full Body (Relaxing Massage) + Hot Stone + Tea Ginger

*Body Scrub+Lulur
(Scrub Kopi, Lulur Beras, Olive Oil, Susu Kambing dan Madu Kelulut)

*Aura Facial
(Cleansing, FaceScrub, Moisturizing, Face Lift Up Massage)

*Hand & Foot Treatment
(100% HomeMade Resepi)

*Flower Bath
(Fresh Flowers)



First of All...KakNa ucapkan TAHNIAH kepada bakal mempelai. Semoga bahagia till Jannah. 
Satu nak pesan...bila whatsapp KakNa elakkan minta dikurangkan harga ya. Kerana harga yang KakNa tawarkan sudah cukup berbaloi kan...sebab jika ikut harga asal adalah lebih rm200. Jadi memandangkan KakNa datang ke rumah adik manis kan. Jadi kesiannn KakNa..hehehe...

Spa Muslimah
0173567078
Kak Na

Wednesday, September 7, 2016

Soya Non GMO Minuman Soya Kesihatan Membantu Mencantikkan Kulit Dan Meningkatkan Kecergasan Badan

Kebanyakan orang mula menyingkirkan soya dari pengambilan seharian..tidak bagus katanya. Tetapi bagi saya sebelum kita meninggalkan makanan berkhasiat ini, ada baiknya kita mencari sumber sahih tentang soya agar kita faham apakah sebenarnya menjadi punca ketidakstabilan sistem tubuh...kerana kita sedia tahu isoflavone yang ada pada soya mampu mencegah kanser.

Soya ada dua kategori;
1)Fermented
2)Unfermented

Fermented seperti Tempe, Miso, Natto, Soy Sauce.
Unfermented seperti Tauhu, Susu Soya, Fresh Green Soybeans, Nuts, Sprout dan Tepung.

Yang Mana Satu Yang Bagus?
Mestilah yang FERMENTED. Kenapa? Kerana fermented menghasilkan 'Probiotic" iaitu bakteria baik yang diperlukan oleh tubuh. Dan fermented soy juga mampu menghentikan kesan  Phytic Asid (phytic acid yang rendah mampu membolehkan penyerapan zinc yang lebih baik oleh tubuh) dan meningkatkan keupayaan isoflavones.

Nak tahu lanjut boleh tengok sini.. Soya Best!!

Kini baru saya faham mengapa Soya Shaklee terbaik dan menjadi pilihan ramai dewasa ini. Pasti ramai sudah tahu bahawa Soya Shaklee adalah Non Genetically Modified Organism aka NonGMO. Ia adalah Organik dan kini diperkaya dengan perisa Vanilla agar rasanya lebih Ummphh..Jadi kepada yang sebelum ini tidak boleh minum Soya Shaklee ini..pastinya sudah tidak cukup minum sekali sehari lepas ni. Selain itu, Soya Shaklee juga diiktiraf seluruh dunia.

1) Mempunyai ujian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif dan juga memilik kualiti protein yang tinggi.
2) 30kg kacang soya organik digunakan untuk menghasilkan 850g ESP (hanya mengandungi NON GMO)
3) Diproses pada kadar suhu yang rendah.
4) Dicuci dengan air dan bukan alkohol bagi mengekalkan isoflavone genisten dan daidzen yang kritikal demi membekalkan seluruh kebaikan soya.
5) Satu-satunya produk dipasaran yang mengandungi 9 asid amino penting (tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
6) Turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
7) Indeks Glisemik yang rendah baik untuk menjadikan ia sesuai untuk penghidap kencing manis.


Manfaat Utama ESP
1) Asid amino yang penting untuk otot.kuku, rambut, darah, organ. Ambil dengan konsisten mampu membuat wajah awet muda.
2) Satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, Fungsinya lebih kurang sama dengan hormon wanita. Mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
3) Genistein memusnahkan radikal bebas dan menentang kanser. Ia juga baik dalam pemulihan uterus,ovari, menopause dan pembesaran prostat.
4) Pembekal tenaga segera, mencegah insomnia, migrain dan tekanan.
5) Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan tekanan.
6) Membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan. Juga membaiki masalah rambut gugur dan uban.

Siapakah Yang Perlu Mendapatkan Soya Shaklee (ESP) ini?
** Ibu Menyusukan
**Wanita/Lelaki Gaya Hidup AKtif
**Wanita/Lelaki Yang Mahu Kurus
**Wanita Mengandung
**Wanita/Lelaki Yang Ada Gastrik
**Wanita Yang Merancang Untuk Hamil
**Anda Yang Mahu Menurunkan Paras Gula Dalam Darah



Tidak Perlu Percaya Tetapi Perlu Mencuba








Bagaimana Nak Dapatkan Sebotol?

Harga Sebotol ESP adalah RM150. Dapatkan harga yang lebih berbaloi dengan mendaftar sebagai ahli dan boleh menikmati potongan sehingga 15% . Malah bukan setakat dapat beli ESP pada harga murah, siap dapat bonus lagi jika pembelian melebihi 150uv. Boleh menjana pendapatan sampingan sekiranya berminat. Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi k.wana di talian di bawah ye..

Hanya pelanggan/pembelian dari k.wana akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif berkaitan penyusuan, kehamilan, berpantang dan kecantikan.


"Pengalaman k.wana sendiri dengan ESP ini sangat mengujakan. Bukan setakat susu untuk anak jadi pekat, anak pun tidur lebih lena. Dan lagi best bekas hitam di celah, di wajah juga memudar. Kulit jadi lebih halus dan lembut. dan ada la lagi 18sx punya cerita. kikiki'

Ok assalamualaikum..tatatititutu



Tuesday, September 6, 2016

Tips Memilih Supplement Yang Tepat Untuk Kita Sekeluarga Agar Tidak Mudah Ditipu

Mengenali syarikat pengeluar supplement tidak susah pun. Kita hanya perlu mencari dan bertanya. Kenapa? Untuk kebaikan kita dan keluarga juga masyarakat. Pastikan supplement yang kita beli mempunyai ciri-ciri di bawah ini. Kerana penyakit datang kebanyakannya dari apa yang kita makan dan kehidupan bagaimana yang kita lalui.


























SELAMAT MEMILIH.
PILIH YANG SELAMAT.
SELAMAT DAN BERKESAN
BERKESAN UNTUK SEMUA

Hubungi Kami untuk Maklumat Lanjut dan Info Terkini.
Kami Sedia Melayani Pertanyaan Anda
Tanya Sampai Anda Puas Hati

0173567078
Vitamin STALL pontiaN