Tuesday, July 26, 2016

Menambah Pendapatan Dengan Cara Yang Fleksibel

Saya belajar berniaga semasa mengandungkan anak sulung saya 8tahun lalu. Ketika itu saya dan suami menjual laksa kedah di sebelah pakcik yang menjual air kelapa di Taman PPuncak Jalil. Di sebelah Stesen Pam Minyak BHP ke Caltex (maaf lupa). Seronok!!! Tapi kami berhenti selepas suami mengambil keputusan untuk pulang ke Johor dan berkerja di sana.

Pada tahun 2009, kami kembali ke kota metropolitan dan meniaga tudung di Apartment Sri Indah. Waktu itu mengandungkan anak ke-2. Waktu itu kami buat part time juga, suami berkerja dah waktu itu. Dan berhenti meniaga selepas kelahiran anak ke-2 kami. Dan kebetulan saya pun dapat kerja waktu itu. Kemudian kami lupakan semua skill meniaga offline kami waktu itu. Kami buta online marketing lagi waktu itu.

Pada hujung tahun tahun 2011. saya mula berniaga semula. Berniaga kain ela, ambil tempahan jahitan manik dan menjual pakaian. Tetapi kekangan modal dan untung yang tidak seberapa, saya hanya dapat penat, kebetulan mengandungkan anak ke-3. Jadi tutup buku kerana alahan anak ke-3 tu saya akan muntah bila menghadap FB lama-lama. Masa tu jugak saya tidak reti lagi berblogging. 

Selepas melahirkan anak ke-3, ilmu tentang breastfeeding semakin membuak-buak. saya nekad akan memberi susu ibu sepenuhnya untuk anak saya. Jadi, saya mula search google mencari makanan yang boleh menambah susu badan untuk anak saya. Nak dijadikan cerita, saya jumpa Set Menyusu Shaklee. Masa tu bukan untuk berniaga, memang semata-mata untuk breastfeeding anak saya. Masa ni saya beli bukan harga biasa..bukan ahli.

BAGAIMANA YANG TERBUKA JENDELA HATI SAYA NAK MEMULAKAN BISNES?

Dua bulan sebelum saya beli Set Menyusu ni, saya memang dah start bisnes barangan ibu menyusukan dari icepack hinggala breastpump. Jadi, fikir punya fikir...dengan modal hanya RM65 (masa tu...sekarang lepas GST jadi rm69.50) saya pun join. Dalam hati mengomel sendiri " kalau bisnes ni tipu, at least rm65 jek..daripada husband aku kene tipu MLM dengan member dia beribu-ribu". Jadi bila tanya suami, dia pon on..Maka bermulalah episod saya jadi Distributor Shaklee. Jujurnya masa ni saya tak tahu pun benda ni MLM. Saya tahu ia MLM semasa saya naik RANK Supervisor. Bila Upline saya kata untuk naik RANK SENIOR SUPERVISOR, saya kene ada downline. Semasa saya naik rank tu saya belum ada anak pun.

Maka hari ini, perniagaan Shaklee sudah semakin mudah sangat. Di hujung jari. Jika anda tiada skill perniagaan, penuh dengan rasa malu nak jumpa orang dan macam-macam lagilah...percayalah ini bisnes terbaik anda. Shaklee dah improved banyak sangat. Malah anda tidak perlu pun ke pejabat pos atau simpan stok beribu-ribu.

~ BANYAK KELEBIHAN JOIN SHAKLEE~


tambah income


kerja kosong


Jujurnya saya sangat teruja selepas buat comeback dalam bisnes Shaklee saya. Walaupun saya perlu mula from 0 tapi saya rasa lebih bersemangat dan energetic!!!! Satu lagi yang saya sangat teruja adalah tidak perlu risau sekiranya memerluykan saya ke branch atau hq, kerana di HQ Shaklee ada playground dan walaupun di branch tiada, staff shaklee and the geng sporting.

Saya mengajak anda yang punya ketakutan untuk memulakan sesuatu, yang terasa diri itu pemalu dan yang kurang skill serta keyakinan, untuk join team saya untuk saya gilap anda sampai anda berjaya.

Create Your Dream And Successful Will Follow

Kenapa saya yakin? Kerana Shaklee adalah perniagaan yang memudahkan. Lebih-lebih lagi dalam dua tahun ini Shaklee telah memperbaharui sistem order mereka iaitu www.shaklee2u.com.my Di sinilah segala maklumat berkaitan perniagaan Shaklee anda di simpan dan anda boleh ulangkaji bila-bila masa dimana jua.


~ JADI BAGAIMANA DENGAN SHAKLEE2U INI KITA DAPAT BERBISNES~

1) Anytime Access
24hours kita boleh log in buat order, melihat news, melihat harga yang exactly true. Jika pelanggan tanya total order, kita boleh jawab atau printscree atau take pic je dan send to them. Input is secret.

2) Stock
Kita tidak perlu menunggu staff update stock yang ada. Malah kita boleh tahu on the spot memalui portal shaklee2u ni. Tepat. Tidak perlu pelanggan menunggu jawapan kita dalam masa yang lama.

3) Jumlah Harga
Seperti yang saya sebutkan tadi, kita akan dapat tahu serta merta jumlah yang perlu di bayar oleh pelanggan. Risiko salah kira tu impossible. Secure. Tidak timbul salah kira dan perlu refund atau seumpamanya.

4) Pembayaran
Rekod pembelian dan pembayaran  akan disimpan dan boleh lihat kembali order tersebut at anytime. Pembayaran lebih teratur dan selamat. Cepat dan Tepat.

5) Pos
Ini yang paling best. Tidak perlu kita buat packing untuk pos barang dan tidak perlu pergi ke pejabat pos. Walau kita sedang berada di luar negara, kita still boleh membuat penghantaran kepada pelanggan. Shaklee akan uruskan semuanya.

6) Order Settled.
Macam kes pos tadi, Shaklee staff akan handle semua order kita sehingga pelanggan mendapat barangan mereka secepat mungkin.

7) Pergi Branch
NO. Tidak Perlu. Unless rumah anda sepelaung kera je dengan Branch Shaklee. Order je tru Shaklee2u ni. Jimat masa dan wang malah berbaloi dari segi tenaga anda.

8) Kerja Anda Jadi Mudah
Planning anda akan jadi lebih mudah dan tenang. Jimat masa dan semuanya.

9) Tiada Internet
Walau intenet tiada, kita still boleh buat order melalui telefon. Staff akan melayan anda dengan mesra. Sehingga urusan pembelian anda settle.

10) Laptop
Laptop Free. Smartphone aje pun dah boleh settlekan bisnes anda. Tiada smartphone? Telefon rumah pon boleh. yang penting order settled.

Fuhhhh...letih nak cerita satu-satu kan...hehehehe..
Asal ada kehendak...Kejayaan pasti menyusul.
Aamiin.

ANDA MAHU SERTAI LEGACY KAMI?
AURORA TEAM
(lADY bIZ sHAKLEE)

Ikhlas,
Pengasas Muslimah SPA Bergerak
(Pontian, JB, Rengit, Skudai, Ulu Tiram)
Pengedar Shaklee Seluruh Negara
0173567078


No comments:

Post a Comment