Wednesday, July 20, 2016

Kisah Kami Anak Beranak Diduga dan Bagaimana Ring Worm Itu Hilang

Syukur alhamdulillah hari ini dapat juga gagahkan diri menulis lagi. Sejak sabtu saya dan anak-anak ditarik sedikit kesihatan kami. Namun hari ini syukur syukur syukur...anak-anak nampak semakin sihat juga. Adakala kita sebagai ibu dan ayah, terlepas pandang juga apa yang anak-anak kita main dan makan. Apatah lagi bila sudah semakin membesar.

Nak dijadikan kisah, jumaat tu saya perasan ada tanda bintil-bintil di bahagian pergelangan kaki anak saya Syaheer. Bintik-bintik merah di tapak kaki. Dan sebiji dua ulser didalam mulutnya. Kemudian lebih 3biji ulser di dalam mulut Aufa. Cuma di Aufa tiada bintik-bintik merah atau bintil-bintil macam di kaki Syaheer. Kami risaukan ia adalah HFMD atau sakit kuku mulut tu, kerana sepupunya di Kedah telah terjangkit...kan baru balik dari menyambut Hari Raya di Kedah.

Jadi, Ayahnya dari Kota Tinggi zoommm balik untuk double check. Ayahnya pun kompius. Esoknya...saya pulak demam tak larat nak bangun..so plan nak ke klinik tertunda. Maka, hari Ahad baru kami plan ke klinik, biar saya kebah sikit memandangkan anak-anak still aktif.

Dijadikan cerita dari hari sabtu tu memang mandikan dengan BasicH dan sapukan Herbal Blend dengan makan vit c chew serta campur mealshake dalam susu Aufa dan Syaheer. Jadi Ahad tu kami ke Klinik Kesihatan Ayer Baloi untuk jumpa doktor dapatkan kepastian. Alhamdulillah LEGA ia bukan HFMD atau Sakit Kuku tu. Its juz normal bacterial infection.

Hari ini hari ke-5, ulser di mulut Aufa dan Syaheer tinggal bekas sebijiyg dah hampir hilang totally. Bintik merah di kaki Syaheer tiada. Bintil-bintil dah tinggal bekas. Dan, ada satu lagi yang membuatkan saya terperanjat....nak cerita malu tapi kene jugalah cerita.

Korang pernah tengok kurap 'Ring Worm' tak?



Ni lah dia contoh Ring Worm...tapi bukan bermakna cacing kat tangan.

Tengok definisi dia kat sini.

Jom baca kisah selanjutnya....





Sebenarnya dah almost dua tiga bulan ring worm ni....tak letak ubat apepun...jadi dari sepanjang mandikan anak dengan BasicH ni, saya pun  terjebak sama mandi skali air tu...dan memandangkan demam jadi memang consistently mandi dengan basich, makan Nutriferon dan Vitamin C. Suddenly, Semalam baru perasan dah takde kurap tu. Ya Allah alhamdulillah.

Kalau korang ada masalah macam kami lalui ni..cubalah...mungkin ia jadi asbab kamu sembuh.

====================================================================

Pernah Tengok Atau Dengar Tentang BasicH?



Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Manakala, bahan pelarut organik seperti ;

# Butyl 1 Cellosolve ~ Merupakan sejenis Neurotoksin dan bahan yang boleh merengsakan hidung.

# Ammonia yang ada dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

# Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.

Pekatan pencuci BasicH ini tidak mengandungi bahan tersebut mahupun bahan terlarang yang lain. Malah satu botol mampu bertahan lama untuk pelbagai kegunaan. Dengan harganya yang mampu milik ia sangat berbaloi. Saya hanya gunakan tiga titik sahaja untuk mandian anak saya dan saya.

Ada Ke Orang Lain yang Pernah Guna?

Mestilah ada.....cuba tengok ni..kompilasi testimoni BasicH..



Yang ini testimoni baju suami saya.......

cuba perhatikan kilat permata tu...

Betul jadi...saya pernah test kat dapur saya...


Yang ni saya memang salu buat untuk settlekan kasut sekolah anak saya..


Oprah ponnnn buat tayangan BasicH Shaklee

Nak Cuba Tapi Nak Tahu Harga?

Harga memang berbaloi....

Hanya RM50
Postage RM6
COD sekitar Pontian, Johor.
Boleh click link ini untuk dapatkan dari agent terdekat anda..

Seterusnya saya akan memberikan khidmat konsultasi tentang cara-cara penggunaan BasicH supaya lebih berkesan dengan keperluan anda. FREE sprayer comel tau..Boleh simpan dalam handbag. Haaaaa sebab tu saya kata banyak kegunaan BasicH Shaklee ni.


JADIIIIII TUNGGU APA LAGI???

Whatsapp Jommmmm....

Puan Nirwana
0123567078
Your Biz Partner
Muslimah SPA Bergerak


No comments:

Post a Comment