Tuesday, June 28, 2016

Ketahui Keajaiban Empat Hasil Bumi Ini Untuk Kesihatan Dan Kecantikan Kita

Alhamdulillah menulis lagi saya dan membaca lagi anda di sini...terima kasih. Walaupun saya kurang bab mengarang ayat yang indah..yang pasti saya ingin sampaikan kebaikan sesuatu yang teridnah ciptaan Allah ini kepada anda.

Minuman Botanik yang dihasilkan dari Buah Anggur Muscadine (Tahukah anda ini juga buahan yang telah disebut dalam AlQuran?), Elderbery, Purple Carrot dan Polyganum Cuspidatum. Apakah ia bahan-bahan botanik ini? Kelebihannya ?


Anggur Muscadine

~Mengandungi Asid Ellagik dalam kepekatan yang tinggi
~Mempunyai ciri untuk menghentikan kimia penyebab kanser, anti bakteria dan anti virus.





ElderBerry

~Kaya dengan antioksidan dan Vitamin A,B dan C.
~Kaya nutrient seperti asid amino, tannin, carotenoid dan rutin.
~Membantu menguatkan sistem imunisasi tubuh.
~Berkemampuan memberi perlindungan daripada penyakit kardiovaskular dan jantung.

Purple Carrot
~Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi Phytokimia termasuk carotenoids dan phenolics.
~Mengandungi Asid Klorogenics yang tinggi yang dapat membantu mengurangkan diabetes.
~Berkesan dalam mengurangkan penyakit koronari jantung dengan adanya platlet dan lipoprotein yang
  memberi kesan baik kepada saluran jantung.


Polyganum Cuspidatum



~Merupakan sumber komersial Resveratrol
~Resveratrol ;
  Mendorong sistem peredaran darah yang baik
  AntiOksidant yang baik
  AntiPenuaan
  Keseimbangan lipid yang sihat
  Membantu melawan radikal bebas
  Membantu merendahkan kolestrol dan tekanan darah
  Membantu mengurangkan berat badan.




Empat Ramuan di atas tu tadi mengahsilkan sebotol VIVIX...macam gambar di bawah ni.



Telah diuji secara klinikal malah mempunya banyak testimoni kejayaan oleh pelanggan.
Halal dan tiada alkohol. Hanya sesudu kecil sehari. Ada seorang cancer survivor yang dikenali dikalangan agent Shaklee...Dia merupakan bekas pembaca berita NTV7 satu masa dahulu.



Kenapa Saya Suggest Produk Shaklee : VIVIX ?

Ini sebabnya.....

#Pertama

Sentiasa Selamat I Sentiasa Berkesan I Mesra Alam...

#Kedua

Saya sendiri mengamalkan VIVIX. Kesannya bekas-bekas jerawat saya mula menghilang, kecerdasan saya bertambah baik, kulit pon bertambah baik..eh semuanya rasa lebih baik.

#Ketiga 

Shaklee melakukan kajian demi kajian dan kebanyakan kajian mereka telah menghaslikan jurnal-jurnal rujukan. Produk mereka terbukti secara klinikal dan mempunyai bukti bukan sekadar ikutan semata-mata.



Kebaikan/Manfaat Vivix





Anda Mesti Tertanya-tanya Tentang Harga kan?

Anda fikir ia mahal kerana anda berasakan anda masih sihat, sebenarnya semasa sihat inilah kita perlu jaga pemakanan kita. Ambillah supplement yang membantu anda jadi lebih baik dan sihat. Dalam sehari berpuluh botol telah terjual. Jadi jangan sekat keinginan anda untuk jadi lebih sihat, cantik, awet muda dan bahagia.

 OOPPPPSSSSSSS

JANGAN PERGI DULU KERANA BULAN JULY INI ADA PENJIMATAN HARGA. Jadi jangan lepaskan peluang untuk anda mendapatkan sebotol VIVIX untuk orang yang anda sayangi. Promosi July akan kami update bila-bila masa sahaja dari sekarang. 

Untuk maklumat lanjut dan segera bolehlah hubungi kami di talian berikut okay...

Puan Nirwana   
0173567078 
 Email : freshlycarnation@gmail.com


Monday, June 20, 2016

Kini Hilang Masalah Dulu Berjeragat Dan Kusam

Pencuci Muka Sejati susah nak jumpa.
Lagi kulit jenis tak makan saman.
Dah kata dia itu, itula.

Saya serikkk sangat dan fed up giler dengan pencuci muka..saya mula rasa nak cuci muka guna sabun mandi aje. Macam-macam dah guna pencuci muka. Semuanya bikin muka tegang la, mcm x bersih la, tak fresh la dan ada juga yang makin naik jerawat, yg pedih pun ada. Pernah saya guna pencuci muka, sampai rasa macam nak senyum pun susah..punya tegang.

Jadi setengah tahun x guna pencuci muka...cuci guna sabun mandi (ini kisah benar diri saya sendiri) Sudahnya tengok gambar saya 2015 tu..nak lagi yg Dec 2015 tu. You know what? Anak-anak pon kecam. Banyak bintik la...itam-itam la, macam org tua la. Husband? Hmmm..nape macam kasar je (sambil usap pipi).. nak kiss pipi pon rasa x eksaited. Masa ini saya memang down sangattt. Nak keluar rumah pun saya rasa malu,,terbang semua keyakinan diri saya.

Jadi sekarang alhamdulillah juga walau dah ada nampak perubahan tetapi saya masih belum berpuas hati lagi. Jadi sekarang combined dengan vitamin c. MUCH BETTER!! I like it!! Sekarang bila suami sentuh pipi kita..pandai pulak dia kata eh lembut je..haa baru nampak bersih muka.... Bekas hitam kat dagu pon nampak sangat beza...hampir tiada. rashes di atas kening yang menyebabkan kulit kasar dan kering pun sudah tiada.

Bila lepas buat facial kat pelanggan @muslimahspapontian, saya rasa puas hati, nampak bersih je muka diorg...semua dari bahan semulajadi..mana idoknya diorg nampak fresh and chill je lepas treatment. Semua bagi feedback yang positif.
Kalo nak cuba dan mengetahui info lanjut dan konsultasi, boleh whatsapp "nak tahu rahsia" . 
Saya kongsikan tips rahsia saya. Ini lah saya dulu dan sekarang..











whatsapp 0173567078
fb page mobile spa pontian
instagram mobile spa pontian
email pontianspamobile@gmail.com

Saturday, June 18, 2016

Melakar Impian Ke Destinasi Pelancongan Di Istanbul

Ramai cakap waktu-waktu cenggini (30mim sebelum berbuka), Allah terima doa kita...mudah2an. Ramai juga cakap yang berimpian tu free, jadi macam orang lain saya pun ada impian tempat pelancongan yg ingin saya pergi. Ada tiga tempat. Istanbul, Korea dan Jepun.

Kenapa ISTANBUL.
Sebab namanya cam sedap dibunyikan.
Eh....betul kan?

Originalnya sebab...
1. Masjid biru (ingat tadi status awal ku? LOL) dan Haghia Sophia.
Nak tengok uniknya Uthmaniyah, Turki dan Sultan Muhamad Alfateh.

2. Grand Bazar dan Mahmud Basha Bazaar (Bukan Mahmud ali Basha ye..)
Orang pompuan kan kalo x merayap kat tempat cenggini kan cam tak complete gitu. Lagipun saya kan kawan, adik dan kakak yg baik..nak la kan bagi souvenir kat semuanyaaaa...

3. Bosphorus Cruise (harap betul ejaan aku nih)
Syarat untuk aku boleh naik mendalah ni. Kene pegi blajar swimming. Ku memang fobia naik adik bradik sampan. Kan ke rugi dh sampai tapi x nyusur sungai dia tgok indahnya Istanbul. Oh x zabaaarrrrr...break the wall wana.

4. Miniature
Ada 105 monument kenit senibina dari zaman byzantine sehingga empayar uthmaniyah yg kemudiannya datangnya makhluk bernama kamal attartuk. Jadi selain buat anak2 tambah happy, dpt tengok bangunan2 sejarah di Turki dgn express.

😢😢BAJET? Apalagi...kene ikat perut. Kumpul beb kumpul. Anggaran tiket, penginapan, makan, shopping..untuk aku, suami, anak 4 orang (tertakluk pada pindaan, mana tahu ada penambahan), mak, mak dan ayah. Ku anggarkan rm30k (ni bajet selamat) kalo ikot survey harga yg ku buat dgn pakcik google..atau akan bertambah ikut nilai semasa.

Tarikh kepergian INSYAALLAH....NOVEMBER 2018. Sebab November tu musim luruh dan dingin. Nak gak rasa sejuk2 geli kat tulang gitu....

Semoga saya dapat capai impian saya dan semoga anda yang mendoakan saya juga dapat mencapai impian anda dengan mudah dan mudah dan mudah.

Aamiin...ya rabbal'alamin...

#tsunamishaklee #tts #istanbulakudatang #pts4kebaboom #yaAllahdikaukabulkanlahimpiankudansahabatkusemua #mobilespapontian #spamuslimahanda #istanbulnovember2018

Muslimah SPA
Your Business Leader
Puan Nirwana
Fb : Mobile SPA Pontian
0173567078


Thursday, June 16, 2016

Vitamin C Untuk Anda Lebih Putih Bersih Gebu

Umumnya Vitamin C dikaitkan dengan meningkatkan sistem imun tubuh kita. Agar dapat melawan penyakit dan hidup sihat. Tahukah anda bahawa Vitamin C ini diperlukan oleh tubuh untuk menjadi alat bantuan penghasilan kolagen. Ia juga menjadikan salur darah kita lebih sihat dan elok untuk aliran darah.




Vitamin C juga membantu kulit jadi lebih bersih dengan memudarkan parut-parut jerawat, menjadikam wajah lebih berseri. Ia juga membantu tona kulit agar jadi lebih sekata dan cerah. Ambillah dalam dosage yang sesuai oleh tubuh kita supaya ia dapat bertindak dengan lebih efisen.

Vitamin C Shaklee

Pertama kali saya makan Vitamin C Shaklee adalah pada tahun 2012 dan masih mengamalkannya sehingga sekarang. Sekalipun ada hari-hari yang terskip, tapi saya masih setia dengannya. Its works!!!



Dalam Vitamin C Shaklee ada bioflavonoids yang membantu menghalang pigmentasi dan terjadinya jeragat. Ia mengandungi jumlah Vitamin C mencukupi oleh tubuh. Menggunakan teknik pelepasan masa. Satu biji kapsul Vitamin C bersamaan dengan 7biji setengah buah oren.
Teknik pelepasan masa ini adalah satu proses di mana vitamin c dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam sel tubuh dan ini bermakna tubuh akan kekal mendapat khasiat vitamin c sepanjang hari.


Baru-baru ini anak buah saya telah mengalami kemalangan kecil sehingga menyebabkan luka dan mendapat jahitan. Alhamdulillah jadi asbab Vitamin C membantu lukanya kering dan elakkan jangkitan kuman pada lukanya.

Kandungan Vitamin C Shaklee



Bioflavonoid dalam vitamin c ini membantu penyerapan dan keeffektifannya  dengan lebih baik.  Ia mengandungi 120mg citrus bioflavonoid complex.

7.5mg Lemon Bioflavonoids
7.5mg Orange Bioflavonoids
7.5mg Grapefruit Bioflavonoids
7.5mg Hesperidin




15 Kebaikan Pengambilan Konsisten Vitamin C

*Meningkatkan Sistem Imun Tubuh
*Membantu Mengatasi Tekanan
*Membantu mengurangkan tekanan darah
*Bukaan Salur Darah Yang Sempurna
*Mengurangkan Toksin Dalam Darah
*Menjadi Sumber Tenaga Tubuh
*Mengurangkan/Mengekalkan Berat Badan
*Membantu Melawan Katarak
*Kesihatan Rambut (masalah keguguran rambut, melebatkan rambut, kelemumur, ketidaksuburan rambut, mencegah uban)
*Melindungi dari sel kanser
*Antioksidan. Awet Muda
*Membantu mencegah diabetes dan atshma
*Memudarkan Parut Jerawat
*Memperbaiki Tekstur Kulit
*Bagus Dalam Proses Penyembuhan Luka

Saya Pun Memang Mengamalkan Vitamin C Ini.

Muka saya dulu masalah jeragat dan kusam..tidak kurang juga masalah bekas jerawat. Sebab dulu saya pernah tersalah guna produk pencuci muka menjadikan wajah saya naik jerawat batu. Alhamdulillah konsisten dengan vitamin c ini sehari sebiji dan gunakan PRODUK NUTRIWHITE ...Syukur alhamdulillah..sekarang kulit muka jadi lebih baik. Bahagian hitam/brown di celah ketiak pun beransur hilang.


Jadi Apa Kata Mereka Yang Lain

#testimoni 1


















#testimoni2





















#testimoni3




















#testimoni4























#testimoni5
























Banyak lagi testimoni Vitamin c Shaklee. Mereka berpuas hati dengan hasilnya. Jika mahu dapat sebotol Vitamin C untuk membantu menyelesaikan masalah anda, boleh direct hubungi kami. Kami akan menerangkan cara pembelian jimat untuk anda. Dan free konsultasi untuk merawat masalah anda.

~Sedia Membantu~

Puan Warna

0173567078

COD Area Pontian, Johor.

Pengeposan Untuk Seluruh Malaysia Dan Negara

Tuesday, June 14, 2016

Promosi Cun Raya!!!

Alhamdulillah Promosi Cantik Berseri Raya akan bermula hari ini sehingga 31 July 2016.

Jadi kepada pelanggan yang mengambil Pakej Facial Aura Seri bersama Sauna Herba @ Hand & Foot Theraphy @ Full Body Massage @ Body Scrub @ Mandi Lulur.... AKAN MENDAPAT FREE NORMAL FACIAL UNTUK SESI SETERUSNYA.

Maknanya, apabila anda booking untuk mengambil pakej Facial Aura Seri bersama Full Body Massage (atau pilihan lain), tidak kira minggu depan atau bulan depan atau tahun hadapan, anda layak mendapat satu sesi FREE Normal Facial (harga asal RM25).

Contoh :
PAKEJ FACIAL AURA SERI + FULLBODY MASSAGE = FREE NORMAL FACIAL.

Chopppppp.....

Kepada pelanggan kami yang mengambil dua pakej tambahan akan mendapat FREE SAUNA HERBA satu sesi (30min).

Contoh :
PAKEJ FACIAL AURA SERI + BODY SCRUB + LULUR = FREE SAUNA HERBA (30MIN)

BEST TAU!!!
MEMANG TIADA DI TEMPAT LAIN.....JOM COMEL DAN ANGGUN BERSAMA-SAMA DI HARI RAYA.
Cepat dapatkan Tawaran Bonanza kami.
Combo A 1+1 akan dapat free normal facial 1jam
Combo B 1+1+1 akan dapat free sauna herba 30min
Combo C 1+1+1+1 akan dapat free normal facial 1jam dan herba sauna 30min
Yang menariknya, SESI FREE yang anda perolehi itu boleh diambil pada bila-bila masa tiada tarikh expired.
TAWARAN SAH SEHINGGA 31.7.2018


whatsapp 0173567078
fb page mobile spa pontian
instagram mobile spa pontian
email pontianspamobile@gmail.com

Kami bergerak secara percuma di sekitar Daerah Pontian dan bayaran dikenakan mengikut jarak di luar kawasan daerah pontian. untuk info lanjut boleh hubungi kami terus di nombor tertera okay.