Tuesday, May 31, 2016

Dapatkan Tips Ini Untuk Mendapatkan First Impression Yang Terbaik

Wanita : setiap kali mahu keluar rumah perkara yang terlintas, baju ape nak dipakai, warna apa yang rasanya ok, dan macam-macam lagi..sampai ada yang bangun seawal pagi hanya untuk settlekan permasalahan ini..hahahahahaha

Lelaki : Plain. Block. Pakai je lah apa yang ada depan mata.

Pssttttt : namun tidaklah semuanya begitu. tapi ramai jugaklah kan yang merasakan "ambil je mana..aku kan sempoi".

1) PENILITIAN PENAMPILAN.
~ Pemilihan pakaian : warna, design pakaian, kesesuaian dengan bentuk tubuh dan majlis.
~ Kebersihan diri : bau mulut, bau badan, pakain bersih.

2) BAHASA BADAN YANG TERKAWAL .
~ Body Language/Bahasa tubuh.
~ Powerful Communication.
~ Pergerakan Tangan Yang Terkawal.
~ Mata...Eye Contact.



3) KOMUNIKASI SANTAI.
~ Timbulkan mood santai.
~ Elakkan topik sensitif seperti anak, status, tahap pendidikan dan etc.

4) EMOSI? TAKE CARE OF IT.
~ Jaga intonasi.
~ Selawat, istighfar dan meditasi untuk dapat mengelakkan gemuruh.

5) SENYUMAN MANIS.
~ Senyuman adalah satu penyakit berjangkit yang sangat efisen dan tidak langsung membahayakan.
~ Melahirkan sifat positif dan mudah didampingi.

6) DENGAR & FAHAMI
~ Angguk ketika sedang mendengar sebagai tanda kita faham.
~ Intonasi suara mesti dijaga agar tidak keterlaluan.
~ Ulang semula perara penting yang menjadi tajuk perbualan dan rumuskan.

7) BE YOURSELF.
~ Jadilah seorang yang natural, relax dan tenang.
~ Ia akan menonjolkan kelebihan anda sebagai seorang yang matang.


Renung-renungkan dan selamat berjaya!!!!!!


No comments:

Post a Comment