Tuesday, May 31, 2016

Dapatkan Tips Ini Untuk Mendapatkan First Impression Yang Terbaik

Wanita : setiap kali mahu keluar rumah perkara yang terlintas, baju ape nak dipakai, warna apa yang rasanya ok, dan macam-macam lagi..sampai ada yang bangun seawal pagi hanya untuk settlekan permasalahan ini..hahahahahaha

Lelaki : Plain. Block. Pakai je lah apa yang ada depan mata.

Pssttttt : namun tidaklah semuanya begitu. tapi ramai jugaklah kan yang merasakan "ambil je mana..aku kan sempoi".

1) PENILITIAN PENAMPILAN.
~ Pemilihan pakaian : warna, design pakaian, kesesuaian dengan bentuk tubuh dan majlis.
~ Kebersihan diri : bau mulut, bau badan, pakain bersih.

2) BAHASA BADAN YANG TERKAWAL .
~ Body Language/Bahasa tubuh.
~ Powerful Communication.
~ Pergerakan Tangan Yang Terkawal.
~ Mata...Eye Contact.



3) KOMUNIKASI SANTAI.
~ Timbulkan mood santai.
~ Elakkan topik sensitif seperti anak, status, tahap pendidikan dan etc.

4) EMOSI? TAKE CARE OF IT.
~ Jaga intonasi.
~ Selawat, istighfar dan meditasi untuk dapat mengelakkan gemuruh.

5) SENYUMAN MANIS.
~ Senyuman adalah satu penyakit berjangkit yang sangat efisen dan tidak langsung membahayakan.
~ Melahirkan sifat positif dan mudah didampingi.

6) DENGAR & FAHAMI
~ Angguk ketika sedang mendengar sebagai tanda kita faham.
~ Intonasi suara mesti dijaga agar tidak keterlaluan.
~ Ulang semula perara penting yang menjadi tajuk perbualan dan rumuskan.

7) BE YOURSELF.
~ Jadilah seorang yang natural, relax dan tenang.
~ Ia akan menonjolkan kelebihan anda sebagai seorang yang matang.


Renung-renungkan dan selamat berjaya!!!!!!


Wednesday, May 25, 2016

Jus Untuk Anda Lebih Sihat Dan Cantik



Saja nak share kepada kawan-kawan resepi kombinasi Jus Buahan dekat Ground Floor IJN.


Semoga bermanfaat..

*Carrot + Ginger + Apple*
Boost dan membersihkan sistem dalaman badan..

*Apple + Timun + Saderi*
Mencegah kanser, mengurangkan kolesterol, dan menghapuskan sakit perut dan sakit kepala.

*Tomato + Carrot + Apple*
Meningkatkan kompleksi kulit dan menghapuskan nafas berbau.

*Peria + Apple + Milk*
Elakkan nafas berbau dan mengurangkan haba dalaman badan.

*Orange + Halia + Timun*
Meningkatkan tekstur kulit dan kelembapan dan mengurangkan panas badan.

*Nanas + Epal + Tembikai*
Untuk menghilangkan garam berlebihan, membersihkan pundi kencing dan buah pinggang.

*Apple + Timun + Kiwi*
Untuk mencerahkan warna kulit .

*Pear & Banana*
mengawal kandungan gula.

*Carrot + Apple + Pear + Mango*
meredakan panas badan, nyah toksik, menurun tekanan darah dan melawan pengoksidaan…awet muda !

*Honeydew + Grape + Tembikai + Susu*
Kaya dengan vitamin C + Vitamin B2, meningkatkan aktiviti sel dan kuatkan imuniti badan

*Betik + Nanas + Susu*
Kaya dengan vitamin C , E, Besi, Mencerahkan warna kulit dan metabolisme.

*Pisang + Nanas + Susu*
Kaya dengan vitamin yang berkhasiat dan mengelakkan sembelit



Selamat Mencuba!










Friday, May 20, 2016

HOMESTAY BONDA

Alhamdulillah dapat juga snap gambar Homestay Bonda kami.

Address....

No.53,
Taman Desa Harta Ria
Parit Semerah
Pontian, Johor DT.

Rate...

Rm150/night.

Facilities,

SPA
Dapur
Peti Ais
Katil
Astro
Televisyen
Berdekatan taman permainan
Berdekatan gerai makanan
Berdekatan Bandar Pontian

Hubungi...

0173567078 (Puan Wana)
0193897870 (En.Bandi)


Thursday, May 12, 2016

Lihat Ini Cara Memakai Tudung Yang Sesuai Dengan Bentuk Wajah Anda

Assalamualaikum heart.....

Perasan tak bagaimanakah bentuk wajah anda? Haaa cari cermin la tu kikiki..cari jangan tak cari..
Meh tengok ni...


Ok..agak-agak yang mana satu? Dan tengok ni cara oles kening yang sesuai untuk wajah anda.




Kemudian ketahui cara pemakaian tudung yang sesuai pula.





Oraits...nanti bebila anda nak cari informasi tentang bentuk muka dan cara oleskan kening serta cara memakai hijab yang sesuai, bolehlah lawat entry ni lagi kay...

jangan lupa like dan follow FB Page kami dan Instagram kami @mobilespapontian tau...

Monday, May 9, 2016

Percutian Sehala Yang Menggabungkan Pelbagai Tempat Menarik Untuk Dilawati

Dulu dalam minda selalu berkata ini...

"Teringin nak berjalan ke tempat percutian di Desaru...TAPI jauh la.."
"Teringin nak ke Tanjung Balau tapi macam Batu Layar lagi BEST!!!"
"Chalet mesti kawkaw nye harga satu malam..homestay lagilah"

Bila Allah kata KUNFAYAKUN....korang memang tidak boleh buat ape dan kata apa. Makanya, Khamis petang 28hb May 2016 kami bergeraklah ke Bandar Penawar. Dengan harapan nak spent time with my kids and their father. Lagipun lama sudah kami satu family tak berjimba-jimba.

Ya Allah tahu tak..Tanjung Balau dengan Desaru tu sebelah menyebelah? Adoiii jangan gelak...tengah jakun ni sebab baru tahu. Kami stay di Bandar Penawar. Homestay dekat Marinea 1. Malam sampai tu kami makan di satu restoran...hmmm ketamnya masak tiada rasa ape. Plain. Reject. Esoknya kami lunch di Tanjung Balau. Asam Pedas. Not Really my taste. Failed. Hari kedua kami makan di satu kedai yang jual nasi lemak kukus yang sedap. lamchop yang enak, nasi ayam yang ohsem but chicken chop kureng sebab dia tak guna ayam pure. Tapi recommendable la..sorry lupa nama kedai tapi kedai dia lot tepi nanti pergi lagi saya edit sini bagi nama kedai ek.

Hari ketiga kami ke Teluk Sengat, Kota Johor Lama Dan mandi kolam kat house club. BEST!!!!!
Anak-anak taknak naik. Sebelah kolam ada taman permainan. Bersih dan selesa untuk anak-anak. Ada gelanggang tennis. Free Free Free masuk. Marinea Club House tak silap nama dia. Oh ya...if korang ke Teluk Sengat silalah makan Rojak Ketam dia. TERANGKAT!! Kedai dia menghadap laut.

Okay nak kongsi sikit gambar-gambar kenangan kami.














Saya suka ke sini, memang tak cukup sehari dua jika datang ke Daerah Kota Tinggi. InsyaAllah nanti next trip saya update lagi okeh. Semoga dapat membantu korang yang sedang mahu bajet-bajet untuk percutiannya. Jumpa Lagi!!!! Salam Sayang dari Mobile SPA Pontian.