Saturday, April 23, 2016

Nutriwhite Membuatkan Kulit Asia Anda Kelihatan Lebih Muda Dari Usia


Syukur Syukur Syukur alhamdulillah diperkenalkan dengan Produk Nutriwhite ini. Memang sangat puas hati dari segi performance nya dan juga jumlah wangnya. Pelaburan yang  berbaloi. Bayangkan satu botol pencuci muka sahaja boleh tahan lebih 10 bulan. Sama dengan make up remover dia tu. Toner nya pun botol nya boleh tahan la...memang puas hati. Sesuai untuk mereka yang berkulit normal, kering tetapi berminyak di T-zone dan tidak mempunyai masalah jerawat yang serius. Kebolehannya membersih dan menyegar buat saya tidak berpaling kepada yang lain lagi.


Inilah rupa Set Nutriwhite tu...


Apakah tumbuhan yang digunakan untuk menghasilkan Nutriwhite?



Rumpai laut digunakan bagi membantu menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan kulit. Tegang yang tidank menyakitkan. Natural.

Alga hijau pula untuk aktiviti menyahtoksin dan melembapkan kulit agar sentiasa rasa segar dan nyaman.

Strawberry Begonia membantu mencerah dan mengimbangkan warna pigmen kulit.

Tunas pokok Bic menghilangkan sel kulit mati tanpa meninggalkan kesan.

Aloe Vera menyegarkan kulit dan menegangkan. Kulit menjadi lembut dan berseri.

"WHITEN-16, merupakan paten-tertunda dengan 16 nutrient dari herbal terpilih dari 5 benua yang berbeza. Terbukti berkesan dan selamat. Dihasilkan oleh saintis dan pakar kulit selama 3 tahun penyelidikan"
Anda Pasti Suka Akan Hasilnya.

Kulit yang lebih cerah dan cantik berseri. Menghalang kulit menjadi pudar. Dengan penggunaan yang berterusan saya yakin anda akan memiliki kulit yang bebas cela dan sihat.

WhiteN-16 ini bertindak dalam 5 tindakan ;

1. Mencegah ~ kerosakan akibat cahaya matahari dan persekitaraan.

2. Mengurangkan ~ pigmen gelap yang kelihatan hingga mengakibatkan tona kulit jadi kelihatan tidak sekata.

3. Menghalang ~ pigmen gelap dari lapisan bawah kulit muncul di lapisan atas kulit sekaligus menghalang pembentukan tompok-tompok hitam.

4. Mencerah ~ kulit menjadi sekata dan tona kulit semakin cerah.

5. Memperbaharui ~ kulit dengan menyingkirkan sel-sel mati dan menyebabkan kulit kelihatan lebih berseri.

Oleh sebab ia memberikan hasil yang ohsem kepada kami malah dihasilkan dari bahan berkualiti dan semulajadi bersama penyelidikan yang makan tahun, kami yakin untuk menggunakannya sebagai produk utaman bagi spa kami untuk facial treatment.

Mari kita lihat apa kata mereka yang telah menggunakan Produk Nutriwhite ini.












Okay... Saya yakin mesti ada yang mula tertanya-tanya berapa harga produk ini.

*PEMBAYARAN MELALUI KAD KREDIT JUGA DITERIMA*

Oleh itu, saya galakkan anda rasa dulu bagaimana produk ini berfungsi di kulit anda. Cuba dulu pakej spa kami. Anda pasti jatuh hati....Pakej SPA kami yang bermula dengan serendah RM25 dan pada pakej RM65 anda akan mendapat khidmat lengkap dengan Stress Massage di bahagian bahu, leher sehingga kepala. Bertujuan memberikan rasa relax dan kelegaan selepas kepenatan berkerja seharian. 

Maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan bolehla hubungi kami di talian berikut.


SERLAHKAN KEANGGUNANMU DI 

MOBILE SPA PONTIAN

MUSLIMAH SPA ANDA

mobile spa pontian

Tuesday, April 19, 2016

Berat Badan Menurun Dan Perjalanan Darah Lancar Dengan Hanya Sauna 2 hingga 3 kali Seminggu

Alhamdulillah set sauna kami telah pun sampai. Setelah beberapa minggu ini kami membuat survey tentang perlunya sauna ini. Akhirnya kami buat keputusan untuk melengkapi pakej SPA kami dengan sauna. Dan apakah yang kami temui dalam survey kami? Apakah kepentingan sauna untuk tubuh kita? Apa yang boleh dan tidak boleh dengan bersauna?

"Sauna sebenarnya adalah mandi wap. Dari turun temurun lagi mandi wap ini sebagai salah satu langkah penjagaan kesihatan dan kecantikan. Jika dulu nenek moyang kita rebus air dan dedaunan dalam periuk. bila sudah mendidih kemudian diletakkan di tepi dan di selubung selimut dengan orangnya sekali. Jadi wap itu akan meresap ke dalam tubuh. Daun-daun yang digunakan adalah dari dedaunan herba yang dipercayai mampu mengembalikan kesegaran dan aura tubuh."

Kelebihan dan kebaikan Sauna sebenarnya banyak. Antaranya ;

* Meningkatkan taraf kesihatan.
* Merangsang peredaran darah lebih lancar.
* Membersih dan menghalus kulit.
* Meningkatkan metabolisma sekaligus membantu menurunkan berat badan.
* Memberi rasa rehat kepada mental dan fizikal individu.
* Untuk ahli sukan, akan dapat mengendurkan semula otot yang tegang/kejang.
* Membantu mengeluarkan toksik di tubuh seperti cadmiun, lead, dan mercury.
* Menjadikan kulit lebih segar dan menawan.
* Memperbaiki sistem kardiovaskular.
* Mengurangkan risiko bengkak prostat.
* Menggantikan proses bertangas ketika dalam pantang.
* Menguatkan dan menyihatkan rambut.

Tips untuk anda sebelum hingga selepas sauna.

# Elakkan pengambilan makanan berminyak supaya proses penurunan berat badan jadi lebih effisien.
# Minum air sebelum, semasa dan selepas sauna.
# Lakukan sauna 2-3 kali seminggu.
# Pastikan anda mandi selepas 30minit melakukan rawatan sauna.
# Elok dilakukan selama 10-15min sahaja.
# Wanita mengandung tidak boleh melakukan sauna.
# Individu yang mempunyai masalah darah tinggi tidak boleh melakukan sauna.
# Kanak-kanak di bawah 11 tahun tidak boleh melakukan sauna.
# Individu selepas umur 69 tidak boleh melakukan sauna.



"🌞Bersauna selama 15 minit membakar 400-600 kalori.
💃Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori.
🏊Berenang selama 30 minit membakar 400 kalori.
🚲Berbasikal selama 30 minit membakar 250 – 500 kalori.
🏃Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori."






Yeayyyyyy JOM SAUNA!!!!!
Hanya serendah rm30 sahaja satu sesi (15min), dua sesi hanya rm50 (30min).
Atau ambil bersama pakej Zulaikha atau Balqis atau Khadijah dan anda layak mendapat harga rm25 sahaja satu sesi.

"Sekiranya anda mahu membeli set sauna ini, sila emailkan atau whatsapp ke nombor tertera di bawah ini okay. Penghantaran percuma untuk April 2016 sahaja."

Hubungi kami di :
0173567078
pontianspamobile@gmail.com
fb page : mobile spa pontian. 
SPA MUSLIMAH ANDA!!!

Monday, April 11, 2016

13 Tips Wajah Dan Badan Anda Menjadi Cantik Menawan Cik Abang Sayang

Tips Sempoi Dari Kami Kepada Anda Agar Cik Abang Terus " I LOVE YOU, LING,"

Tips ni akak beri bukan bermakna hakak ni mulus giler tapi kita buat sama-sama. Kita lumba sape awesome dulu...kamu atau akak...muahahahaha... akak dah start..baik awak semua terus start juga. Bukan perlu barang mahal nak cantik, jika mahal pun biar berbaloi, jangan tertipu. Murah pun jika memudaratkan tidak berbaloi juga.

Okay...jangan lupa salin tips ini. Printscreen ke kan..

😆 Every morning is Juice.
~ Monday : Apple
~ Tuesday : Strawberry
~ Wednesday : Grapes
~ Thursday : Orange
~ Friday : Watermelon
~ Saturday : Carrot
~ Sunday : Mango+banana

😄 Elakkan merokok dan berada di sekitar merekayang sedang merokok.

😃 Buat salad buah setiap hari. Sedap tu campur dengan sos thousand island. Nyum nyum nyum!!!

😋 UV Protection. Setiap kali sebelum keluar rumah pastikananda mencalit ini di wajah comel anda. Saya sarankan Nutriwhite nya uv protection. Nama dia Ultimate Protection. Best!!!

😛 Ini , memang paling beratsaya nak buat. BERSENAM/EXERCISES. Jadi saya ambil yang paling mudah dan ringan je saya nak buat. Menyapu halaman rumah, berjalan kaki dari rumah saya ke rumah mak saya, mengemas rumah dan join erobik/pocopoco sekaliseminggu.

😗 Strictly NO FASTFOOD.

😘 Manjakan dirimu dengan berkunjung ke SPA seminggu sekali pon cukup. Buat scrub skali tau.

😋 Carilah Omega 3 yang menjalani pemeringkatan sehingga benar2 toksid tiada. Pastikan omega dari minyak ikan, bukannya hati ikan. Hati ikan banyak toksik jadi berhati-hati memilih.

😎 Ketika stress apa anda buat? Akak cadangkan ini ;
💋 Tidur
💋 Duduk bertafakur sambil zikir
💋 Dengarkan music

😙 Bangunlah awal. Nikmati terbitnya matahari. Sedut aura indah pagi agar harimu selalu indah. Tenaga positif pagi akan drag kamu positif sepanjang hari.

😌 Yeaayyyy...holiday la apa lagi...treatment paling ohsem!!! Kompom muka kurang kedut.

😏 Buang toksik. Cuci wajah dua kali sehari. Amalkan meminum air masak sebanyak 1liter per 25kilogram berat badan anda.

😇 Amalkan madu, habbatussauda, vitamin c dan b complex.

SELAMAT MENCUBA....GOOD LUCK!!!